LEADS og Assist er optagede af, hvordan vi kan understøtte en positiv udvikling, der får langvarige konsekvenser. Vi ønsker at hjælpe mennesker, til at tage aktivt ansvar for at forbedre deres egne lokalsamfund. Og vi vil hellere hjælpe mennesker til at finde de bedste løsninger i lige netop deres kontekst – fremfor at pådutte dem én bestemt løsningsmodel.

Men når krisen rammer i de områder, vi arbejder i, kan vi ikke altid forvente at mennesker selv har mulighed for at finde løsninger. I de situationer, må vi handle hurtigt – og forsøge at møde de mest akutte behov. Det har vi gjort efter gentagne voldsomme oversvømmelser, efter borgerkrigens afslutning i 2009, efter påskens angreb i 2019 og under Corona-krisen i 2020. Du kan læse om de enkelte indsatser her.

LEADS arbejder altid i samarbejde med lokale myndigheder, når de rykker ud med nødhjælp. Dette sikrer en fælles koordination, så flest muligt får gavn af hjælpen og ingen får mere end de har behov for.

Nyheder om nødhjælp

Du kan se de seneste nyheder om nødhjælp herunder. Klik her for at se alle nyheder om nødhjælp.

Assist hjælper Sri Lanka i kampen mod COVID-19

Assist har for nyligt bevilget 25.000 kroner til at hjælpe folk på Sri Lanka, som på den ene eller anden måde er ramt af COVID-19. Sri Lanka har i noget tid været hårdt ramt af en tredje bølge af COVID-19 og lange lockdowns. Dette gør det specielt svært for familier, som… Læs mere Assist hjælper Sri Lanka i kampen mod COVID-19