2019 – 2022

Kostskolen genåbnede 1. marts 2019 under navnet: Saraswatipur Lutheran Mission School (SLMS).

En dygtig stab af personale er der for børnene både i skoletid og fritid. I spidsen er den fungerende forstander, Digendro Nath Roy.  

Anni og Flemming Schrøder var i Bangladesh i februar 2020 for at tilse skolen og regnskabet. Banglakids har kun udgifter i DK til disse konsulentbesøg, hvor både skolen og administrationen bliver set efter i sømmene. Skolen lukkede desværre pga Covid-19 og er fortsat lukket. Lærerne får deres løn og mødes en gang i måneden til stabsmøde, hvor de afgiver rapport fra deres kontakt til eleverne. Lærerne gør også rent på skolen og holder udeområderne sammen med vagterne, husmor og kokken.

Før jul gik staben i gang med at uddele ansøgningsskemaer til nye børn på kostskolen. Der bliver arbejdet på, at 60 børn kan bo på skolen og 20 børn som dagelever fordelt på tre klasser fra 3. – 5. kl. På SLMS er klassekvotienten 30 elever max. Generelt i Bangladesh er der fra 60 – 100 elever i en klasse.

Ovenstående tekst er desværre historie, da skolen nu er lukket. I september 2021 åbnede SLMS igen og kørte til skoleårets afslutning i december 2021. Desværre havde genåbningen ikke været uden problemer, og staben på skolen manglede både kapacitet og lederevner til at køre skolen videre. Assist-Banglakids lukkede derfor for sit engagement på skolen, som således ikke kunne køre videre. Kostskolebørnene fik dog hjælp til deres skolegang i 2022, og kan ansøge om optagelse i stipendieprogrammet ESP Education Sponsorship Program fra 2024 fra i 6. kl. – 10 kl.

Hvor foregår arbejdet?

Se Saraswatipur på kortet herunder. Kostskolen og kontoret er i Saraswatipur. Arbejdsområdet er distrikterne i det nordlige Bangladesh: Rajshahi, Rangpur, Dinajpur.