Du kan hjælpe LEADS med at give nyt liv til børn, der har været udsat for misbrug

Hvad er Kedella?

Som en del af LEADS’ arbejde med at hjælpe seksuelt misbrugte børn, har de det terapeutiske hjem Kedella, som ligger tæt på hovedstaden Colombo. De børn som er i særligt alvorlige situationer, bliver tilbudt ophold på Kedella af tre-måneders varighed, med mulighed for forlængelse. Kedella har plads til 16 børn pr. ophold. I de tre måneder får børnene alt fra undervisning til mad, terapi, juridisk hjælp og meget meget mere. Under opholdet har hvert enkelt barn en familierådgiver, som løbende er i kontakt med barnets familie, støtter barnet juridisk og sørger for at reintegrationen efter endt ophold forløber så problemfrit som muligt.

Det helt særlige ved Kedella er, at børnene tilegner sig livsfærdigheder de ikke tidligere er blevet introduceret til. De får opbygget deres selvværd, så de kan møde verden med oprejst pande og stå imod de udfordringer, som uden tvivl vil møde dem videre i livet. Kedella er en langsigtet forvandling for de børn, der får muligheden for et ophold.

LEADS har dog svært ved at rejse midler til at have alle pladserne fyldte. Assist har derfor et privat sponsorprogram, hvor danskere kan være med til at sørge for at flere børn får en plads på Kedella og en ny chance i livet.

Dagligdagen på Kedella

Dagligdagen på Kedella er som en helt almindelig hverdag for børnene. De har såkaldte husforældre, som bor og sover i forlængelse af børnenes delte værelser og er altså til rådighed døgnet rundt. De er alle varme, opmærksomme og empatiske og de skaber en hjemlig og rar atmosfære. De opdrager og lærer børnene at være selvstændige i form af daglige pligter, madlavning og andre relevante og brugbare kompetencer. Derudover er de også ofte en del af børnenes daglige skoleundervisning, selvom det ikke er dem, der primært står for denne del. Det er der to lærerinder ansat til og de underviser i singalesisk, tamilsk, matematik, samfundsfag og religion. Ugentligt kommer der faste frivillige, som underviser i fagene; engelsk, musik, håndarbejde, geografi og kunst. Kedella har også en køkkendame og to pedeller, som sørger for vedligeholdelse af området. Alle tre bor på Kedella, og bidrager til den hjemlige atmosfære.

Ugentligt kommer der psykologer til Kedella, som står for terapien med børnene under hele opholdet og i de fleste tilfælde også efter endt ophold. De børn, som ved opholdets afslutning vurderes til at have brug for eller gavn af mere terapi, bliver tilbudt en plads på holdet efter. De børn, som er klar til at blive reintegreret i samfundet, bliver dog ikke sluppet.

Vil du være med?

Du kan være med ved at støtte med et fast beløb hver måned og dermed garantere et barn en plads på Kedella. Vores frivillige Jeanette har været en del af arbejdet på Kedella under to ophold (19/20) og svarer meget gerne på spørgsmål. Skriv til Jeanette på kedella@assist-denmark.dk.

Du kan også klikke ind på vores nyheder for at læse mere om Kedella

BLIV KEDELLA SPONSOR HER

Nyheder fra Kedella

Du kan se de seneste nyheder fra Kedella herunder. Klik her for at se alle nyheder fra Kedella.

Vi bekæmper reviktimisering af børn

LEADS har arbejdet med børn og familier, der har haft overgreb og seksuelt misbrug alt for tæt inde på livet, i mere end 20 år. Vores erfaring er, at børnene ofte kæmper med mange problemstillinger. Nogle er direkte relateret til de overgreb, de har været ude for (fysiske,… Læs mere Vi bekæmper reviktimisering af børn