Tak for din støtte!!!

“Det her er min historie. Jeg ville ønske, det ikke var, men det er det. Jeg ville ønske, at min onkel ikke voldtog mig, mens vi passede min syge far.” Læs hele historien længere nede. 

Seksuelt misbrug af børn i Sri Lanka

Vidste du, at det estimeres at hvert tredje barn på Sri Lanka bliver udsat for seksuelle overgreb? Det ved de færreste. Men det gør det ikke mindre sandt! Seksuelt misbrug af børn er et kæmpestort problem i Sri Lanka.

Samtidig er systemet i Sri Lanka ikke gearet til at håndtere det her problem – ikke engang at sikre at dem, som bliver udsat, får en ordentlig behandling. Der findes kort sagt i det offentlige system i Sri Lanka ikke en god og børnevenlig vej gennem systemet for de børn, som anmelder overgreb. Derfor bliver meget få overgreb anmeldt og gerningsmændene får ofte ingen straf. 

Hvem er Assist

Assist er en non-profit hjælpeorganisation som er baseret på 100 % frivilligt arbejde. Vi er delt op i tre selvstændige landegrupper: Kenya, Mozambique og Sri Lanka. Kernen i Assists arbejde er samarbejdet med vores lokale partnere. Sammen med dem, arbejder vi for at se varige resultater.

Her i Sri Lanka gruppen samarbejder vi med en lokal organisation, der hedder LEADS. Assist støtter projekter i Sri Lanka økonomisk gennem vores partnere i LEADS.

Hvad går pengene til?

Finansiel støtte

Assist hjælper LEADS ved at rejse økonomisk støtte gennem at søge dansk udviklingsbistand og private donationer.

Private donationer og faste sponsorater (den blå pil)
Sri Lanka Landegruppen arbejder målrettet på at rejse penge til at støtte Kadella ved at skaffe donationer og faste sponsorater fra privatpersoner, der ønsker at gøre en forskel for børn i Sri Lanka. Pengene går til den daglige drift af Kadella – et midlertidigt hjem for børn, der har været udsat for seksuelle overgreb. Vil du vide mere om, hvordan du kan støtte Kadella, så se mere her.

DANIDA – Dansk udviklingsbistand (den grønne pil)
Dansk udviklingsbistand er penge, som den danske stat giver til at bekæmpe fattigdom med menneskerettigheder og økonomisk vækst i udviklingslande. I 2016 udbetalte Danmark 15,96 mia. kr. i udviklingsbistand. 

Organisationer som Assist kan søge penge til projekter i udviklingslande, som udføres i samarbejde med en lokal samarbejdspartner. 

Vores partner

At arbejde med udvikling gennem partnerskaber
I Assist tror vi rigtig meget på partnerskaber. En af grundene er, at selvom vi tror at vi ved en masse kloge ting her i Assist, så er det ikke os, der kender den lokale kontekst i Sri Lanka bedst. Det gør de gode folk i LEADS, vores partnere.

Assist og LEADS har været partnere i 10 år. Derfor bygger partnerskabet på tillidsfulde relationer og gennemsigtighed. Vi ved hvem der får pengene, og hvad de bruges til. 

Lad os sige det som det er – kulturforskelle er der masser af. Selvom vi har kendt hinanden i mange år, så løber vi stadig ind i situationer, hvor kulturelle forskelle spiller os et puds. Men et sikkert fælles fundament finder vi i de kristne værdier. Både LEADS og Assist er grundlagt på en fælles forståelse om, at det sociale ansvar for vores medmennesker er en vigtig del af det at være kristen.

Indsatser: LEADS og det arbejde de gør

Takket være dansk udviklingsbistand og private sponsorater kan Assist støtte kampen mod seksuelt misbrug af børn. Vi arbejder med en række forskellige projekter i det srilankanske civilsamfund, der kort fortalt går ud på:

Forebyggelse: Vi arbejder med at forebygge, at børn bliver udsat for seksuelle overgreb gennem udvikling af fattige lokalsamfund og gennem oplysningsarbejde for børn, forældre og fagpersoner om, hvordan man kan beskytte sig selv og andre.

Rehabilitering: Vi arbejder med at behandle og rehabilitere børn, som har været udsat for overgreb gennem terapi og støtte til familien, så de er i stand til at tage sig af barnet i fremtiden.

Fortalervirksomhed: Vi arbejder på at løfte børnenes stemmer op og lægge pres på regeringen og embedsmænd, så der kommer fokus på at kan blive ændret på de systemer, der ikke lever op til det, de skal.

Du kan læse mere om de enkelte projekter her.

Gør det så en forskel?

Sunil bor i en landsby sammen med sin kone og datter. Da vi besøgte Sunil fortalte han efter at have deltaget i et af LEADS’s oplysningsprogrammer om beskyttelse af børn, har ændret sin hverdag. Han har nemlig lært, at det ikke er godt at lade sine børn gå rundt uden opsyn hele dagen. Derfor har han nu et værksted derhjemme, så han kan holde øje med sin datter. Sunil håber også at han kan gøre en forskel i kampen mod misbrug af børn ved at han selv fortæller sine naboer om, at det ikke er godt at lade deres børn gå alene hjemme hele dagen.

Et barns fortælling – Kadella
“Det her er min historie. Jeg ville ønske, det ikke var, men det er det. Jeg ville ønske, at min onkel ikke voldtog mig, mens vi passede min syge far. Jeg ville ønske, at jeg ikke var blevet gravid, da jeg var 14. Jeg ville ønske, at politiet ikke havde taget mig væk hjemmefra, når alt jeg havde brug for, var mine forældres kærlighed. Jeg blev frarøvet min barndom og jeg havde ingen kontrol over mit liv. Jeg blev sendt rundt imellem forskellige børnehjem, og jeg var ved at miste håbet. Men så nåede jeg frem til Kadella. Jeg vidste det ikke og jeg ville heller ikke acceptere det i begyndelsen, men det var denne forandring, jeg havde ventet på. Først efter mange timers terapi, skolegang og leg forstod jeg det endelig. Her var mennesker, som oprigtigt bekymrede sig om mig. Mennesker, som forstående lyttede til mig, selv når jeg ikke gjorde andet end at græde. Her var mennesker, som fik mig til at synge og danse igen, og de fik mig til at genskabe kontakten til min familie. Det var de mennesker, der reddede mit liv. Det har været en lang proces at nå til, hvor jeg er i dag, og selvom jeg ikke længere bor på Kadella, kan jeg stadig få hjælp fra min rådgiver, når jeg har brug for det. Kadella har givet mig håbet tilbage og jeg tror på en lysere fremtid.” 

Du ved det måske ikke, men du gør faktisk allerede en forskel fordi dine skattekroner støtter dansk udviklingsbistand. Det vil vi gerne sige dig TAK for.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig på kadella(at)assist.ngo eller på vores facebookside @AssistDenmark