WutomiAgri har helt fra starten haft fokus på at slå rod i mozambiquisk muld.
Vi kom ikke med en færdigudregnet pakke eller en kæmpe pose penge. Sammen med lokale gode mennesker begyndte vi at vokse.

WutomiAgri bygger på frivillig arbejdskraft fra dansk side. Og al støtte går ubeskåret til arbejdet i Mozambique.

Økonomi var i starten primært båret af gaver fra private danskere samt cykelsponsorløb og andre indsamlingstiltag fra foreninger, kirker, Sydvestjyllands Efterskole og Frøstruphave Efterskole.
Nogle få fonde støttede mindre byggeprojekter, og vi fik lidt ind i gager fra foredrag.

DMRU donerede et kursus i ledelse på Diakonhøjskolen i Århus til vores skoleleder samt et partnerskabsbesøg med aktiviteter i Mozambique

WutomiAgri er gennem hele perioden blevet støttet meget af lokale Y’s Men. I 2013 – 14 blev vi velsignet af Y’s Men på landsplan, der valgte WutomiAgri til at være et af tre regionsprojekter.

Med regionsprojektet fokuserede vi på optimering af kompetencerne hos skolens daglige ledelse – både for at sikre den økonomiske bæredygtighed, men ikke mindst for at garantere kvaliteten af uddannelsen.

Vi brugte coaching og uddannelse i ledelse, administration, HR og landbrugsbusiness. Pladsforholdene blev optimeret, og en bil blev købt, da den er uundværlig for arbejdet.

I 2017 åbnede Wutomi Genbrug, og nu bidrager butikken til størstedelen af skolens drift. Private menneskers sponsorering af elever og foreningers donationer dækker resten.