Kampen mod corona i Sri Lanka

Det meste af verden er ramt af denne krise. Hvis ikke det er på helbredet, så er det på at få hverdagen til at fungere under helt nye rammer, eller på pengepungen. Men uanset hvordan vi vender og drejer det, så er langt de fleste af os enormt privilegerede her i Danmark. Det sikkerhedsnet vi har, må man kigge langt efter i et land som Sri Lanka.

Flere fra Sri Lanka gruppen (Michelle, Henriette og Jeanette) var samlet i Sri Lanka i de dage, hvor krisen tog til og har med egne øjne set, hvordan landet gik i undtagelsestilstand på meget kort tid. Nogle af de tiltag, vi har set regeringen iværksætte for at inddæmme smitten er:
– udgangsforbud i hele landet
– op til 6 måneders fængsel for at tilbageholde informationer om symptomer
– tvangsindlæggelse af mennesker med symptomer på offentlige hospitaler
– forbud mod at lande i Colombo lufthavn

Vi krydser fingre for, at disse tiltag kan mindske antallet af internt smittede. I en krise som denne er sygdommen dog i sig selv ikke det, vi er mest bekymrede for. Vi ved at mange mennesker vil miste deres livsgrundlag. Det gælder for store dele af befolkningen i Sri Lanka – heriblandt mange af dem vi kender personligt.
Ligesom i Danmark – og resten af verden – kræver det at alle handler for at inddæmme smitten. Vores partnerorganisation LEADS vil naturligvis gøre, hvad de kan. Det berører os dybt at se, hvordan LEADS, må kæmpe ekstra i disse tider for at sikre de mest udsatte. Derfor lavede vi i marts en akut nødhjælpsindsats rettet mod den aktuelle Corona-situation.

Vi ønsker at takke alle jer, der har støttet indsamlingen. LEADS har med jeres hjælp kunnet sikre basale sikkerhedsbehov, så væsentlige dele af deres arbejde kan fortsætte. Når vi står sammen, kan vi gøre en forskel!