Ny dag, nye oplevelser

Vi har virkelig haft meget at se til i denne uge, hvilket vi har nydt. Nogle af dagene startede kl. 5 andre først kl. 6, også var det ellers bare i gang med diverse opgaver. Ugen har været fyldt med både praktiske og fysisk hårde opgaver, men også med en masse hyggelige aktiviteter med eleverne. Det nyder vi meget, og alt er sjovere, når man hænger ud med eleverne.

Omkring hver 6. uge er eleverne ude for at hente risskaller, som er det underlag kyllingerne har. Vi har i denne uge været med ude for at hente nogle risskaller sammen med flere af eleverne. Det var hårdt arbejde, men når alle hjælper til, går det hurtigt. Nogle havde gang i at fylde sækkene, andre bandt knuder mens de sidste gik frem og tilbage for at slæbe det hele hen til lastbilen. Det tog lige omkring 3 timer, og selvom det kan lyde som lang tid, så gik tiden virkelig hurtigt. En del af tiden blev også brugt på at transport tur retur. Vi havde os en skøn tid, og er super glade for, at vi nåede at være med til at hente risskaller.

Torsdag stod den på udflugt, kl. 5.30 kørte vi en fuld minibus afsted, ud for at besøge en gård i Xai-Xai. Det var en gård, der både havde geder, heste, malkekøer og slagtekøer. Vi startede med at se køerne blive malket, som til vores overraskelse sker det ligesom i Danmark. Her fik eleverne lov til at prøve at malke, og det synes de virkelig var spændende. De elever, der ikke var nede og malke, stod og så på, eller filmede og tog billeder med køerne. Derefter gik turen hen til gederne, hvor man så hvordan de gav vaccine til gederne. Næst kom vi hen til slagtekøerne, hvor vi så hvordan de vejede køerne og her gav de også vacciner. Herefter skulle alle køerne vaskes, dette forgik på en speciel måde, hvor køerne i grupper blev ført hen til et bassin fyldt med vand, som de alle skulle gå igennem. Derefter stod de i en række og tørrede lidt, inden de blev lukket ind på græs igen.

Derefter stod den på morgenmad, hvor vi lige havde en lille pause inden vi skulle se det sidste. Vi så derefter en ko blive slagtet, og det foregår ikke helt ligesom hjemme i Danmark. Nogle af eleverne hjalp lidt til, og synes det var spændende at se, hvor andre, inklusiv os, kiggede væk det meste af tiden. Efter en times tid, var koen parteret og kunden havde fået den med hjem. Sidste stop på gården var deres heste, her fik alle eleverne mulighed, en efter en, for at ride på en hest. Det var meget stort for nogle af eleverne, der aldrig har siddet på en hest før. Det var sjovt at se, hvordan de hyggede sig og havde det fedt med at ride. Vi var også selv oppe og få en tur, og det var virkelig fedt. Man kunne selv bestemme, om hesten skulle trækkes af en ansat, eller om man helt selv ville ride, og her var det primært drengene, der selv ville prøve. Dog var der også nogle seje piger, der også prøvede helt selv.

Om eftermiddagen efter udflugten stod den på sport. Denne gang havde vi forberedt nogle danske lege og konkurrencer, bl.a. snørebåndskonkurrence, sækkeløb, banke banke bøf og meget mere. De var så klar på konkurrencerne og kæmpede alle hårdt for at vinde. Det var virkelig fedt at se, de arbejdede godt sammen og hyggede sig. Snørebåndskonkurrencen synes de især var sjov, fordi lige den form for slik har de ikke prøvet før, og slet ikke at det skulle spises på den måde.

Til sidst sluttede vi af med macarena. Det synes de bare var fedt, selv efter at sangen var færdig dansede de videre. Sange med rytmer og fagter er bare et hit hernede, og det spreder bare glæde. De har også selv haft gang i at danse den siden, så det er en dans, som vi bliver nødt til at gentage.

Vi har fredag haft os en filmaften med eleverne, og som de andre gange var det også en succes. Generelt, så nyder vi virkelig bare at bruge tid med eleverne. Tiden flyver afsted når man er i godt selskab. Vi har nu kun en uge tilbage her på WutomiAgri, hvilket er trist, for vi holder virkelig af det hele hernede.

– Rebekka og Viktoria

Kommentér