Uddannelse, uddannelse, uddannelse

”Kast alle jeres bekymringer på Ham, for han har omsorg for jer” 1. Peter 5,7

Dette ord fra Bibelen har både vores samarbejdspartner SA, Saraswatipur Academy og vi virkelig skullet holde fast i. I seneste nyhedsbrev i juli, skrev vi, at vi snart forventede at ESP Educational Sponsorship Program, blev godkendt af myndighederne. Vi venter stadig. Men nu er projektet afleveret af SA, og vi Assist-Banglakids har sendt et ”Letter of Intent”, der betyder, at Assist-Banglakids som donor, vil stå inde for det budget, som følger med projektet.

SA, Saraswatipur Academy, er også meget opsat på, at det nu skal lykkes. Jeg håber, at jeg i julenyhedsbrevet kan skrive om et godkendt projekt… ja jeg ved godt, jeg har skrevet det i tidligere breve også. Men i Bangladesh er det fremskridt, når der ikke er tilbagegang… 😊

Det betyder ikke, at alt er stået stille. 29 unge mennesker har fået betalt deres Form Fill-up, som er et gebyr, de skal betale for at få lov til at gå til eksamen i 10. kl.

Unge gudstjenestedeltagere i Debipur

Udover de 29 unge studerende har for eksempel en ung mand også modtaget et beløb til at købe værktøj for. Han har selv betalt uddannelsen til dyrlæge, men havde ikke råd til at købe alle de instrumenter han behøver. Nu kan han gå i gang og selv lægge til side til det, han mangler.

Uddannelse og skolegang er dyrt i Bangladesh. I storbyen Rajshahi bor en ung pige på kostskolegymnasium, som bliver betalt af Assist-Banglakids. Hendes mor blev forladt af pigens far, og hun kan ikke selv betale for datterens uddannelse. Når ESP er helt oppe at køre får flere piger som hende forhåbentlig denne mulighed.

To drenge spiller på hhv. minibækkener og tromme. De andre børn klapper.

Musik er en stor del af glæden ved gudstjenesterne i Bangladesh, som den også er til gudstjenester i Danmark. I BLC er instrumenterne trommer af forskellig art, små bækkener, tamburiner, håndorgel og så klapper man ofte i takt til musikken.

På Assist-Banglakids vegne vil jeg gerne takke alle jer der stadig støtter os økonomisk og med forbøn. Vi er klar over, at tiden efter Covid-19 har været turbulent og måske også svær for jer at forstå og følge med i.

Kostskolen blev lukket og siden har SA og vi forsøgt at få godkendt et stipendieprogram. Der har været perioder, hvor vi har været på nippet til at opgive, men det er svært at smide håndklædet i ringen, når vi ved at børn og unge har brug for den hjælp, vi kan sende til dem som donor til et uddannelses-projekt.

Ved den årlige basar i Esbjerg, har Assist-Banglakids deltaget med en salgsstand, tombola og en hestebane især for børn og barnlige sjæle. Det er nogle fra bestyrelsen og nogle friske og kreative tanter fra Kildeborg Pigelejr, der er aktive i basaren. I år gav det et rigtig godt overskud til arbejdet med børn og unge i Bangladesh.

I ønskes alle et godt efterår og en kommende dejlig adventstid, hvor vi ser frem til at fejre julen med Jesu fødsel på Jorden.

Kærligste hilser på vegne af Assist-Banglakids,

Anni Schrøder