Så kom regnen…

Endnu en uge er gået, og vi er kommet tilbage til hverdagen. Hverdagen har nogle dage dog ikke været helt som den plejer, med det gør os ikke noget.

Når man tænker på Afrika, tænker man ofte på varmen, og den har vi virkelig også fået lov til at opleve. Vi er fra vi ankom blevet informeret om, at vi går regntiden i møde, men vi må da indrømme, at vi ikke helt har troet på det. Vi har i denne uge fået lov til at opleve regn, og altså i udgangspunktet er regnen det samme som i Danmark. Det er den dog ikke helt alligevel… Når det regner, går hele Mozambique lidt i stå, så snart regnen er ovre starter det op igen. En morgen, da det regnede, gik vi over på skolen, vi endte bare med at stå og snakke i en time, da regnen bare silede ned. Vi er glade for deres holdning til regnen, går man rundt ude, er man gennemblødt i løbet af 5 minutter. Regnen startede søndag og så var der overskyet og regn on and of, indtil onsdag. Det betød at morgenarbejdet var minimeret, da man ikke vander når det regner. Dog er der stadig godt gang i markerne og kyllingerne, det er fedt at se hvor meget man hjælper hinanden, når vejromstændighederne ikke er helt i top.

I denne uge, har vi haft vores sidste to informática timer, vi startede på et stort projekt i onsdags, som de så brugte den time på, og så færdiggjorde de det i timen fredag. De er virkelig blevet gode, og vi har en opfattelse af, at alle eleverne har fanget flere at tingene, og er klar til at skrive deres eget store projekt. Vi sluttede af med en sjov aktivitet, hvor eleverne på hold skulle gendanne et dokument, ved at løbe frem og tilbage, for at se dokumentet. Det klarede de virkelig godt, og vi kunne se de havde fanget, hvordan man gjorde. Det er fedt at se deres udvikling, fra de ikke viste hvordan man åbnede Word, til at kunne indsætte tabeller og meget mere. Vi har dog stadig et par engelsk timer tilbage, så helt færdige med at undervise er vi ikke.

Vi har også været i malingen igen i denne uge, hvor hele toiletbygningen er blevet malet med et lag grunder. Allerede nu kan man se, at det bliver godt, når den er helt færdigmalet, som den bliver i løbet af den næste uge. Dog var malearbejdet påvirket lidt af vejret, da der kom regn i små byger, trods nogle små byger blev resultatet super godt.

Som nævnt har regnen præget starten af ugen, men vi brugt nogle af morgenerne med eleverne. Vi har hjulpet med at plante majs, som vi også gjorde i sidste uge. De bliver plantet på lige rækker, og det er muligt at vi når at se dem spire inden vi tager hjem til Danmark igen. Majs er hurtigt voksende, og da de er høje hjælper de med skygge og give læ for nogle af de andre planter. Det bliver jo varmere og sommeren nærmer sig med hastige skridt. Det er derfor ikke de samme afgrøder, som der tidligere har været planet, som kan plantes nu.

 – Rebekka og Viktoria