Ugen fuld af helligdage!

Denne uge har ikke været helt normal, af flere forskellige årsager. Vi har haft gang i at gøre klar til, at rejse ud af landet (vi sidder lige nu i Cape Town, hvor vi skal tilbringe den næste uge). Denne uge har været præget af en halv helligdag om onsdagen, da der var valgdag i Mozambique, hvilket er en sjov dag, da det er en arbejdsdag dog alligevel ikke. Der var også en helligdag om torsdagen, det har dog ikke påvirket vores program, men eleverne har haft lidt mindre undervisning.

Vi har i denne uge prøvet noget nyt, for at vores undervisning ikke bliver for meget det samme, nemlig at lave en konkurrence. Her skulle eleverne på hold have en siddende ved deres computer, mens resten løb hen til en computer ved tavlen. Derefter skulle de fortælle, hvad de så på computeren og lave en kopi af det dokument, som var vist på computeren. De skulle lige fange konceptet, men da de først havde fundet ud af hvordan det fungerede, så var de super gode. Især det med at skulle kæmpe mod de andre hold, om at løse opgaven først gjorde, at de gik all in!

Derudover har vi for første gang valgt at give eleverne lektier for. Dette er helt normalt for dem i de andre fag, dog har vi ikke brugt det endnu. Men grundet at vi ikke er her i næste uge, tænkte vi at det var en oplagt mulighed at give dem lidt opgaver, de kunne løse i stedet for. Derudover har vi forberedt en test, som de får udleveret, det modul hvor vi ikke kunne være der. Testen er lavet ud fra alt den undervisning vi har haft med dem, for at se, hvor meget de har lært. Vi synes virkelig at eleverne er dygtige og fanger vores undervisning hurtigt. Sådan noget med at lære ord går virkelig godt, grammatikken er dog lidt mere udfordrende, men de gør alle deres bedste for at lære så meget som muligt. Vi er derfor meget spændte på hvordan de klarer deres test, vi har store forventninger : )

Vi har fået noget nyt på WutomiAgri, det er nemlig et automatisk vandingsanlæg, der gør at brøndene altid vil være fulde af vand, så der altid kan vandes marker. Det har før været sådan, at når vandet blev for lavt til at nå, så stoppede man med at vande. Her blev den fyldt op ved brug af en vandslange, der ikke kunne følge med vandforbruget. Nu er der lavet en smart løsning, hvor en flyder fortæller, hvornår vandet er for lavt og skal fyldes op. Den laver også en automatisk lukning, når vandet er op til kanten af brønden. Det er super smart og praktisk, i forhold til vandingen af markerne.

Da vi lige nu sidder i Sydafrika for anden gang, betyder det, at vi nu har under 1 måned tilbage på WutomiAgri. Det er både med glæde og sorg, at vi har den tanke. Glæde over alle de skønne mennesker vi har mødt på vores vej, og de oplevelser vi har fået. En sorg over, at det hele snart er over, men lad os ikke dvæle for meget ved det. Der er meget der skal nås endnu, og en måned er stadig lang tid. Toiletbygningen skal males, og undervisningen har vi stadig meget tilbage at. Vi har også planer om at lave flere sociale aktiviteter med eleverne, så som endnu en filmaften, da de selv har efterspurgt det nogle gange allerede. Lige nu skal vi nyde vores tid her i Cape Town, og alle de oplevelser, som den bringer.

– Rebekka og Viktoria