Fluesmækker…

I onsdags var det i Mozambique en helligdag, det var dog den onsdag, hvor vi havde planlagt undervisning. Vi havde forberedt os, og spurgte derfor eleverne, om de gerne ville have undervisning. Jeg ved ikke om i kender det, men uanset hvor begejstret man er for noget, så er en helligdag altså en helligdag, så det blev ikke til noget undervisning den dag. Det er vi fuldt forstående overfor, vi havde taget det præcis samme valg.

Da det var en helligdag, nød vi at have morgenen fri, men at holde fri en hel dag, det bliver lidt for kedeligt. Vi brugte derfor eftermiddagen på at lege med eleverne, vi var lidt skeptiske for, om de ville være med på den. Som tiden gik og vi blev ved med at grine, har vi konkluderede, at det var en succes. Vi startede ud med fluesmækker, men det blev løbende afløst af flere forskellige lokale lege, det var virkelig sjovt.

Torsdag var der sport, men der var dog ikke luft i nogle af deres bolde. Vi forsøgte os med noget fodbold, men når bolden halvdelen af tiden ikke kan trille fordi nogen er kommet til at træde på den, går det sjove en smule af spillet. Det endte så med, at vi legede fluesmækker og som dagen før var det virkelig også en succes. Nogle gange blev der sagt kælenavne på eleverne, og selvom vi har været her i længe, så kan vi ikke deres kælenavne, endnu. Vi fik os også nogle kælenavne, men om de hænger ved må vi se. Vi er dermed blevet til Vik/V og Bekka-bekka, og det synes vi er virkelig hyggeligt!!

Tiden hernede skal bruges så godt vi kan, og derfor har vi besluttet at lave flere forskellige aktiviteter med eleverne. Vi har haft en filmaften med dem her i weekenden, det var virkelig fedt. De nød det, og det gjorde vi også. Vi har overvejet, om det er noget, der skal gentages. Da filmen var færdig satte vi noget just dance på, og selvom det ikke er sådan de normalt danser hernede, så var eleverne med på den. De stod alle og gjorde deres bedste for at efterligne dansen de så på skærmen.

Der er mange kulturforskelle på Danmark og Mozambique, og selvom vi allerede har oplevet rigtig mange af dem, så sker det af og til, at vi bliver klar over nogle flere. Søndag, da vi var på vej i kirke med eleverne, fik vi ad vide, at der ville være et bryllup. Gudstjenesten tog derfor noget længere tid end normalt, og efterfølgende blev hele kirken inviteret med til fest. Sammen med 10 af eleverne har vi derfor brugt vores søndag til et bryllup hos et par, som ingen af os rigtig vidste hvem var… Det var en oplevelse, og noget vi kommer til at se tilbage på.

Vi har tidligere oplevet, at tiden ikke er lige så struktureret hernede som den er i Danmark. At man først finder ud af, at man skal med til et bryllup på dagen, den havde vi dog ikke set komme. Vi havde en hyggelig eftermiddag sammen med eleverne, og der blev da også serveret noget lækkert mad.

I forhold til de ny indviede toiletter, så har eleverne taget super godt imod dem. Bygningen er dog overhovedet ikke færdig udvendigt endnu, men inden vi er tilbage i Danmark kommer den til at stå knivskarpt. Vi har brugt denne uge på at slibe bygningen udvendigt, og mangler nu kun at male. Det ser vi frem til, for med en pensel eller rulle i hånden og god musik på højtaleren, så går tiden godt. Eleverne kommer også af og til forbi for at se, hvad vi laver. Vi var så heldige, at 2 af eleverne helt af sig selv tog et stykke sandpapir i hånden og besluttede, at de gerne ville hjælpe til. Mange bække små, gør en stor å.

– Rebekka og Viktoria

En reaktion til “Fluesmækker…

  1. Dejligt at høre fra jer kære Rebekka og Viktoria.
    I oplever en masse. Vi glæder os til at høre mere når I kommer hjem.
    Nyd det . Gud velsigne og bevare jer.
    Kh Gunner og Britta.

Kommentarfeltet er lukket.