…98,99,100

Som vi har nævnt tidligere, så er tiden virkelig fløjet afsted, og vi har nu kun halvdelen af vores tid i Mozambique tilbage. Vi har fået rigtig mange gode oplevelser med hjem i bagagen, men ser også frem mod endnu flere. Vi gør vores bedste for at nyde hver eneste dag, da vi ved, at tiden ikke kommer igen. Tiden vil lige så stille lakke mod enden, så det er med at få det bedste ud af tiden, mens den stadig er her.

Temperaturen hernede er noget højere end i Danmark, og det kan man virkelig ikke undgå at mærke. Der er flere dage, hvor vi begge går rundt og føler os som snemænd midt om sommeren, til det siger alle bare, at det kun bliver varmere. Det må vi indrømme, ikke er det vi glæder os mest over, for som det er lige nu er temperaturen op mod 30-35° hver dag. Da vi ankom, var den mellem 25 og 30°, og de siger at det bliver op mod 45°, så de dage man egentlig vil definere som kolde skal også bare nydes. Men det med at gå rundt i en t-shirt er ofte for varmt efter vores mening, dog vender man sig nu også til, at temperaturen er højere hernede.

Den nye toiletbygning er nu blevet klar til brug., og det betød at der selvfølgelig skulle laves en ordentlig indvielse. Det skete med sang, en kort tale også skulle champagnen poppes. Det var en festdag, og vi håber at eleverne vil nyde at bruge de nye faciliteter. Det var fedt at være med til at indvie den bygning, som man selv har været med til at gøre færdig. Efter indvielsen blev der serveret et fest måltid, med både kylling og sodavand til. Den nye bygning er for mange af eleverne en helt nu verden, da toiletterne er skyld ud toiletter, for nogen af dem er første gang de skal bruge sådanne toiletter.

Vi er også igen i gang med toiletbygningen, selvom den nu er taget i brug, mangles der stadig den sidste finish uden på. Hele bygningen skal slibes ned og derefter have et lag grunder og et lag maling. Derefter er bygningen helt færdig. Det bliver så godt, og vi glæder os til, at vi kan se en lille frugt, af vores hårde arbejde.

Vi prøvede noget nyt i undervisningen denne uge, vi gav nemlig eleverne en lille quiz, som de hver især skulle udfylde. Det var for at se hvor meget af undervisningen de har fanget, men også om der er noget vi måske skal forklare en gang til. Det virkede til at alle var med på den, og de sad alle meget koncentreret og løste opgaverne. Nogle få skulle lige have lidt hjælp, men alt i alt klarede de det alle super godt, og de har alle fanget en god del af undervisningen. Derudover ville vi også lærere dem tallene fra 1-10, men der tog vi virkelig fejl af eleverne og deres evner, fordi tallene fra 1-10 var ALT for nemt. På meget kort tid fangende de forskellen på thirteen og thirty, derefter gik det hurtigt med at lære dem at tælle helt til 100, som vi gjorde i fællesskab i kor. Her kunne man se at eleverne nød at lære noget nyt, og de lyste helt op da de fangede, hvordan det hang sammen. F.eks. når man kan tiere og tallenene 1-10 kan man tælle til meget. At man med alle de tal man kender, kan sammensætte dem og danne flere tal.

– Rebekka og Viktoria