Tiden flyver, første måned er nu gået

Vi har nu været hos WutomiAgri i en måned, og det har været virkelig fantastisk. Skolen og eleverne har lært os meget om kulturen, og hvordan det hele fungere. Noget af det man virkelig lægger mærke til, er venligheden, alle hjælper alle. Har man brug for vejledning eller en ekstra hånd, så står der altid folk klar til at hjælpe. Det mærker vi på skolen, men også ude i byen, f.eks. hvis man har brug for hjælp til at finde vej.

Her i løbet af den sidste uge, er der ikke sket det helt store. Vi har brugt de første par dage på at male toiletbygningen færdig indvendigt, og vi må da sige, at vi er stolte af resultatet. Det har da taget et godt stykke tid, og den vil blive taget i brug her i den næste uge. Vi glæder os til at se elevernes reaktion på de nye faciliteter, som har været længe undervejs.

På skolen er markerne fordelt mellem eleverne, her er de sammen to og to, omkring de samme marker. Der er derudover nogle marker, som er fælles marker, dem har de et fælles ansvar for. Dog har vi som volontører, også fået til opgave at hjælpe med at holde fælles markerne, så har vi også en arbejdsopgave om morgen. Her den anden dag, blev der lige pludselig ringet på klokken, mens vi stod og vandede marker, vi forstod ikke hvorfor. Men efter 5 min stod alle eleverne ved fællesmarkerne og var klar til at hjælpe med at lue fælles markerne. Det var virkelig fedt, at alle var sammen om det, og vupti efter kort tid var vi færdige! Det viser bare, at der er et godt sammenhold på skolen, og at alt går bedre i fællesskab med andre. Vi ville aldrig have nået det, hvis vi bare havde været to.

Her i Mozambique er visumreglerne sådan, at vi kun må være i landet 30 dage ad gangen, og derfor har vi her i weekenden været på tur til Sydafrika. Vi var afsted sammen med Kurt og Lisbet, og har alle haft en rigtig god tur. Tiden blev brugt med at være på safari, slappe af ved poolen samt en lille shoppetur i byen. Vi er nu kommet tilbage til WutomiAgri, og selvom vi ikke har været hernede mere end en måned, så var vi begge enige om ”ude godt, hjemme bedst”. Det har været fedt at få nogle andre oplevelser, end dem vi for her på skolen. Men vi glæder os over, at vi stadig har 2 måneder tilbage i Mozambique, for vi nyder det virkelig!!

– Rebekka og Viktoria

Kommentér