God start på dagen : )

Kyllingerne som vi fortalte om sidst, er nu blevet 2 uger, og vi har derfor modtaget nogle nye, denne gang 600 stk. Hver 2. uge modtager vi nye kyllinger, og vi synes virkelig begge at de er virkelig nuttede, og I må da give os ret…

Som nævnt er ”fisk” en stor succes, og eleverne vil hjertens gerne spille med os. De sidder af og til, og spørger os, om vi ikke skal spille ”fisk” efter frokost. Det er virkelig underholdende, for de synes virkelig, at det er sjovt, at man kan tage kort fra hinanden!! Vi har også spillet ”Jogo de trem”, hvor det med at kigge i hinandens kort, er en del af spillet. I starten synes vi at det var snyd, men nu er vi hoppet med på bølgen og gør det mindst lige så meget som eleverne. Det gør det hele meget mere underholdende og giver en masse gode grin.

Hver morgen er der flere forskellige arbejdsopgaver, som skal gøres. Alle markerne skal vandes, nogle gange skal der plantes nogle nye afgrøder, og så skal alle kyllingerne have vand og foder. Vi hjælper til med det hele, og kan allerede mærke nu, at vi er blevet mere rutinerede i arbejdsopgaverne. I starten stod vi begge og lignede 2 spørgsmålstegn, men nu går vi bare direkte hen til eleverne for at finde ud af, hvad de har brug for hjælp til.

Vi må nok indrømme, at ingen af os havde super grønne fingre inden vi kom herned, men det har ændret sig. Eleverne er gode til at give os nogle arbejdsopgaver, og det med at forstå hvad vi skal lave, går virkelig godt. Vi har lært at plante grønsager, men helt som hjemme i Danmark er det nu ikke. Den første gang vi skulle prøve det, var det bare en finger i jorden og derefter planten. Eleverne forklarede os rigtig godt hvordan det skulle gøres, og vi er da begge begyndt at føle os en smule som nogle rigtige landmænd.

Hver morgen skal markene jo vandes, og det er med vandkander. Omkring en halv time, hvor vi alle bare går frem og tilbage for at hente vand nok. Det kan mærkes i ens arme, men vi har en forhåbning om, at vi med tiden vil mærke mindre til det.

Undervisning er også en af de ting, vi skal hjælpe med, mens vi er hernede. Vi har derfor brugt nogle timer i denne uge på at forberede os, så vi er ved at være helt klar til at undervise dem. De resterende elever kommer tilbage i løbet af weekenden, starter undervisningen i den kommende uge. Det er noget vi er meget spændte på, men også noget vi ser frem til.  

 – Rebekka og Viktoria

Kommentér