En længe ventet rejse!!

Onsdag d. 16. August ankom vi til WutomiAgri, og blev budt velkommen med en skøn frokost. Halvdelen af eleverne er nu på ferie, men vi nåede dog lige at have omkring 1 dag med dem alle inden de tog hjem. Vi har derfor kun haft halvdelen af eleverne i starten, og ser meget frem til, at den anden halvdel kommer tilbage fra deres ferie. Da der er ferie, er der også mere arbejde til eleverne, en mand skal gøre to mands arbejde, når deres makker er på ferie. Da nogen er på ferie, er hverdagen ikke, som den normalt er. Der er ikke lige så meget undervisning, da deres tid som nævnt går med at passe dyr og holde markerne.  

Der er blevet bygget en ny toilet- og badbygning, som vi har haft gang i at slibe og derefter male. Planen er, at den skal stå nogenlunde færdig, når den anden halvdel elever kommer tilbage fra deres ferie. Som det er nu, har hvert køn et toilet og to bad, og der er i den nye bygning 4 bade og 2 toiletter til hvert køn.

Vi har modtaget 700 små kyllinger, som om 4 uger er så store, at de kan sælges. Når kyllingerne ikke er særlig store, kræver de mere opmærksomhed, da de er mere følsomme. Derudover er det begyndt at blive varmere, og alle kyllingerne uanset størrelse skal have mere vand end tidligere.

Vi har hurtigt fundet ud af, at eleverne elsker at være sociale, især da vi introducerede dem for kort spillet ”fisk”. Vi har derfor spillet det flere gange, og de har også lært os nogle nye spil. I Mozambique snakkes der portugisisk, og den sproglige barriere er noget, vi har frygtet en smule. Det er dog intet problem, da de snakker en smule engelsk, og vi kan snakke lidt portugisisk. Er der noget vi ikke forstår, så er kropssprog en god hjælp, og virker det ikke, så er det godt at have google oversæt lige ved hånden

– Rebekka og Viktoria

En reaktion til “En længe ventet rejse!!

Kommentarfeltet er lukket.