Hvem er WutomiAgris elever?

Efter to måneder som volontører på Mozambique har vi efterhånden lært eleverne godt at kende. Vi vil gerne give jer som læsere, et indblik i hvem der går på skolen, hvorfor de er endt her og hvad deres plan efter opholdet er. Derfor går vi i dette nyhedsbrev tæt på tre af vores venner.

Percina, 22, Massingir

Hvis der er en som kan holde hendes kammerater i ørene og hakken i gang er det Percina. Det første Kurt fortalte om hende var, at ”hun er sådan en der får tingene gjort”. Hendes livret er fisk, men kun sådan som man laver den i hjembyen og hun taler også fransk. Hun har store planer om en kyllingeproduktion efter opholdet. Hun har valgt det, fordi det er en måde hurtigt at opnå resultater for arbejdet. Da vi spørger hende hvad det bedste er ved WutomiAgri, falder svaret prompte på al den praktiske erfaring, som hun kan tage med i sin egen produktion.

Percina (t.h.) sammen med Jose og Anatercia og en god omgang bønner.

Jaime, 22, Chokwe

Han havde oprindeligt drømme om en større uddannelse, men da han hørte om WutomiAgri gennem hans kusine, som er tidligere elev, greb han muligheden, og nu fortryder han ikke et sekund. Barcelona-fan og et ægte naturtalent indenfor IT. Han løser ting vi ikke kan gennemskue selvom han aldrig har haft en computer. Om computere siger han simpelt: ”Det er kunst”. Med inspiration fra hans bedstemor vil han producere afgrøder i Chokwe. Det passer ham bedre en at opdrætte dyr: ”Planter giver ikke så meget stress”.

Jaime med lidt indmad.

Anatercia, 25, Mabalane

En føromtalt succeshistorie for WutomiAgri. En tidligere elev fra hendes hjemby gjorde det godt, og det ville Anatercia gøre efter. Hun føler sig allerede klædt på til at starte hendes egen kyllingeproduktion efter opholdet, og der står allerede land klar til hende hjemme hos hendes forældre. I elevflokken er hun ”chief” – hende vi går til hvis vi har en besked til alle eleverne. Til onsdagsfodbold er hun er frygtløs målmand og ellers kan man altid høre hendes høje latter.

Anatercia i skolens køkken sammen med Denilson.

WutomiAgri er ikke kun en skole hvor man får viden og erfaring indenfor landbrug og iværksætteri. Det er et fællesskab for unge mennesker som kommer utrolig tæt på hinanden. At det er denne flok der har været vores indblik i Mozambiquisk kultur er vi utrolig taknemmelige for.

Til dette korte nyhedsbrev følger også en video, som blev lavet til årsmødet i sidste uge. Her fortæller vi om hvad der rører sig hos os, og hvad der ellers sker på skolen.

Tak for at i læser med!

Hilsen
Anders og Carl Johan.