Kostskolen genåbnet – Hurra!

Efterårets gode nyheder

SLMS Saraswatipur Lutheran Mission School havde været lukket ned siden d. 18. marts 2020, da vi pludselig d. 10. september fik nyheden om, at myndighederne i Bangladesh havde besluttet at genåbne alle skoler. Vi havde faktisk tænkt, at det nok ikke kom til at ske i 2021.

Vi blev meget glade og overraskede både i Bangladesh og herhjemme. Allerede ugen efter begyndte børnene at flytte ind på skolen og i skrivende stund er der nu 58 kostskoleelever og 19 dagelever. På skolen er der plads til 60 kostskoleelever og 20 dagelever. I en fart blev der opsummeret på skolens inventar med myggenet, sovemåtter osv til de børn, der var nye på skolen. I Bangladesh går skoleåret fra januar til december. Det vil altså sige, at dette skoleår snart er slut.

Staben er i gang med optag af de børn, der skal begynde i 3. kl. til januar. SLMS har tre årgange 3. kl., 4. kl. og 5. kl. Efter 5. kl. skal børnene gå på Highschool i 6. – 10. kl. hjemmefra. Alle SLMS børn vil efter 5. kl. modtage et stipendie, som hjælp til skolegangen. Selvom der siges at skolegang i Bangladesh er gratis, er der både optagelsesgebyrer og eksamensgebyrer. Disse udgifter er store nok til at flere børn ikke fortsætter i Highschool, men i stedet for skal hjælpe til i husholdningen og finde et arbejde. I den nye projektperiode ansøger vi derfor om at tilføje et stipendieprogram til skoleprojektet.

Sommeren og dette efterår har betydet mere og flere aktivitet på indsamlingsdelen for Banglakids. I sommer deltog Banglakids med en stand ved Grindsteds sommermarked, og samme dag fortsatte vi med garagesalg fra privatboligen i Grindsted. Det var desværre en regnvejrsdag, men der blev alligevel solgt for små 3000 kr. Vi fortsatte med at have garagesalg nogle uger efter og alt i alt fik vi et pænt beløb ind. Tak for støtte og ting og sager til det!

Siden august har Christianskirken i Århus støttet Banglakids og vil gøre det året ud. TAK! Flemming og Anni Schrøder har været på besøg ved tre gudstjenester og givet korte dryp ved gudstjenesterne. Ved høstgudstjenesten afholdt de et amerikansk lotteri ved kirkefrokosten efterfølgende. På billedet kan I se en himstregims, som Flemming Schrøder har designet til formålet. Hver bamse symboliserer et barns ophold i et år på SLMS. Det koster 2880 kr., som dækker undervisning, kost og logi, hygiejnemidler og evt. lægebesøg/medicin. Gå selv ind på http://www.assist-denmark.dk/bangladesh og læs mere. Ved årets afslutning finder vi ud af, hvor mange børn beløbet kan række til. Indtil videre er det seks børn!

I november måned er Banglakids til stede ved to arrangementer. I Esbjerg d. 10. november, hvor der i Treenighedskirken er Global Bazar, og i Grindsted d. 20. november i Vestermarkskirken ved julemarkedet, som Dansk Folkehjælp og Vestermarkskirken er sammen om. Velkommen!

Vi i Banglakids er meget taknemmelige for enhver gave til projektet og for forbøn. Bøn for de ansatte derude, at de får de kræfter og den ernergi, der skal til for at være der for børn, der bor væk fra far og mor. Bøn om et godt og medmenneskeligt fællesskab med Jesus i centrum.

Disse børn ønsker også en god tilværelse og et godt liv. Assist-Banglakids vil gerne bidrage til det ved at hjælpe dem i gang med uddannelse og et værdigt liv, hvor alle er lige meget værd. Tak til enhver som vil være med! Har du lyst til på en eller anden måde at være med i arbejdet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil også gerne have nogle med på en tur til Bangladesh, og hvis det kunne have din interesse, så skriv eller ring gerne.