Mindeord

Det er med stor sorg, at vi må meddele, at vi har mistet vores stifter og formand gennem mere end 15 år.

Lars Frederiksen er pludselig død kun 63 år gammel. Lars var ude at cykle tirsdag den 23. marts ved aftenstid. Susende på cykel ned af en bakke, med adrenalinen pumpende i blodet, som han elskede det, blev mødet med et rådyr en pludselig afslutning på hans liv. De efterladte er naturligvis hårdt ramt, da ingen havde forestillet sig, at dette skulle ske.

Vores tanker og bønner går først og fremmest til Lars’ nærmeste familie, hvoraf flere har været engageret i Assist igennem tiden. Det er ikke til at begribe det chok og den sorg, familien nu må gennemleve. Der er ingen tvivl om, at Lars var et familiemenneske, og at han elskede dem han havde tæt på utrolig højt.

For os i Assist var Lars ikke bare stifter og formand. Han var et stort forbillede i sin ustoppelige næstekærlighed og sin ydmyge tilgang til at tage lederskab. Hans hjerte brændte for at gøre en forskel for dem, der har dårligere kår, end vi har i Danmark. Da han i 2005 besøgte Kenya første gang, kunne han således ikke lukke øjnene for den nød han var vidne til. Han besluttede sig for at ville gøre noget. Som den ildsjæl han var, fik han flere mennesker engageret i sagen, og tog initiativ til at starte Assist. I starten var fokus på et børneprojekt (startet af Lars’ datter Dina og hendes veninde, Annika) og et projekt med at omdirigere vand til tørre marker i et landområde i Kenya. I dag er Assist vokset til at støtte mange forskelligartede projekter i såvel Kenya, som Mozambique, Sri Lanka og Bangladesh – fælles for projekterne er et ønske om at yde hjælp til selvhjælp. Det var kendetegnene for Lars, at han ikke ønskede at gøre mennesker afhængig af ham – men at give mennesker mulighed for at klare sig selv på sigt. Særligt tydeligt var dette i de iværksætteri-projekter, som Lars har arbejdet med i Kenya i de seneste år. Der er ingen tvivl om, at Lars’ hjerte brændte for Kenya på en helt særlig måde. Han efterlader sig mange venner og samarbejdspartnere dér, som sørger sammen med os, over tabet af en mand der ikke gav op i kampen mod uretfærdighed – selv når han mødte modstand på sin vej.

Lars har aldrig taget sig betalt for de mange mange timer, han har lagt i arbejdet med Assist. Det var en stor værdi for ham, at gøre arbejdet frivilligt. Han ønskede at give den kærlighed videre, som han selv havde mødt i den kristne tro. Ubetinget. Med den indstilling, har Lars formået at være formand for hele Assist. Han søgte altid at give plads til andre og støtte op om de talenter og ideer, som den enkelte frivillige i Assist ønskede og havde mulighed for at bidrage med. Tabet af Lars kommer som et stort chok, men i bestyrelsen, er vi enige om, at vi vil gøre hvad vi kan, for at ære Lars’ minde, ved at fortsætte det arbejde, han har startet.    

Ære være Lars Frederiksens minde!

Begravelse

Begravelsen finder sted lørdag den 3. april kl. 11 fra Den Evangeliske Frikirke i Randers (den kirke Lars var engageret i). Pga. Corona restriktionerne er det desværre kun muligt for familien at invitere de allernærmeste. Da Lars havde en stor vennekreds og satte aftryk i mange menneskers liv, bliver det dog muligt for alle at kunne deltage online. Det sker via hjemmesiden www.frikirkenranders.dk. Lars’ familie har ønsket at give mulighed for at ære Lars’ minde, ved at donere en gave til Assist (MobilePay nummer: 14489 eller bank kontonummer: 2700-8478936053). Mærk donationen “Lars’ minde”. Sammen med Lars’ familie, vil vi sørge for at penge går ubeskåret til de projekter, som Lars særligt brændte for.

6 reaktioner til “Mindeord

 1. Ligesom familie og venner er i chok, således er alle vi andre længere
  ude i kredsen af assist støtter også i chok. Blev meget rørt da vi fik
  budskabet om at Lars var død ved en cykel ulykke. Lars var et menneske
  man kom til at holde af ved første møde med ham. Han brændte for at gøre
  en forskel blandt de dårlig stillede. Vi mødte ham første gang ved en samling
  i Wutomiagri, og Lars udstrålede omsorg for sine medmennesker.
  Æret være Lars’ minde.
  Varme og kærlige hilsner.
  Karin og Kristian Hansen.
  Vorbasse.

 2. I interacted with Lars and his family in 2018 when I visited Denmark. I had the privilege of listening to him share his heart and desire for the Vulnerable in society, I particularly remember how much of Africa was in his heart.

  May God grant the family peace and comfort

 3. I met Lars in October 2020 in Nairobi. I was struck by his humility and passion for the needy. The Lord continue to comfort the family and ASSIST. I will miss Lars friendship and partnership as a person but also as an organization that he loved to partner with. Richard-Navigators (EPTF) Kenya Trust.

 4. Det er en stor sorg at høre Lars er gået bort.
  Lars og jeg var kollegaer fra 1995 – 1997 og igen i 2000 – 2001 hvor Lars fik mig anbefalet i det firma hvor han arbejdede.
  I 2001 hvor vi begge opsagde vores job og blev selvstændige i hver vores firmaer, havde vi kontakt 2 – 3 gange om ugen i de første år, hvor Lars var og blev et forbillede for mig. Er overbevist om at Lars er en del af skylden for at det er gået mig og mit firma godt siden.
  De senere år dalede kontakten til 5 – 6 gange om året, men vi viste altid hvor vi havde hinanden. Når jeg skulle havde gode råd, var Lars altid god for det.
  Jeg har lært utrolig meget af Lars og jeg så meget op til ham, både som person og til inspiration.
  I vores samtaler, skinnede det meget igennem, hvor meget han elskede hans kone, børn og børnebørn.
  Det er ikke mere end 14 dage siden vi talte sammen om vores børnebørn og Lars var utrolig stolt.
  Æret være Lars’ minde.
  Mange kærlige hilsner til familien.
  Tænker på jer.

  Sven Fejerskov

 5. I am so sorry to hear about Lars’ accident. I knew him from church as a man very committed in other people’s welfare. I shall miss him as a good friend at church, and I’ll send my condolences to his family and friends.
  Rest In Peace my brother.
  Sarah Maria

 6. Lars is a very good Friend and HE is like my brother. Denmark gave me a brother I should say. Sience the late 80 s We have knowen each other as Our family Friend. We have had many lovely hours togather. HE Will be missed very much. RIP my dear friend. Now it is time to support his family in whatever ways and stand firm with them. So lets do that and honour Lars.

Kommentarfeltet er lukket.