Jubilæum – kostskole i 40 år

Saraswatipur Lutheran Mission School, SLMS kan i år fejre 40-års jubilæum. I februar 1981 blev jorden købt og fundamentet lagt til de første to elevbygninger. I sensommeren blev bygningerne færdige, staben ansat og i oktober kom de første elever. Så der er virkelig meget at fejre i år. Vi har ikke helt opgivet at rejse derud i efteråret på et konsultationsbesøg, men … Faktisk er SA Saraswatipur Academy, som er den nationale NGO, langt i planlægningen af jubilæet. Om der så bliver mulighed for at afholde den festlige begivenhed må vise sig.

SA, Saraswatipur Academy – det glade forretningsudvalg

I skrivende stund har vi en forventning om at kostskolen i Saraswatipur vil genåbne efter coonanedlukning d. 30. marts. Desværre har vi ikke armene helt oppe, da vi ikke kan regne med datoen. Regeringen ændrer datoen en gang om måneden, og det er meget frustrerende for både skolens ansatte og for os i Banglakids herhjemme.

Dette brev bærer også præg af, at vi egentlig ikke har så meget fortælle. Vi kan gentage at lærerne har kontakt til eleverne via telefon, at staben holder området rent ude og inde, og at alle venter spændt på at skolen skal åbne og de kan møde børnene. Til dette skoleår, der skulle være opstartet d. 17. januar, er der optaget 78 elever: 60 elever i kostskoleafsnittet og 18 dagelever fordelt på tre klasser 3., 4. og 5. klasse. Det bliver store klasser på omkring 25 elever, som efterhånden er almindelig i Danmark, men efter bangladeshiske forhold er det små klasser.

SA har netop ansat en lærer mere. I Bangladesh er det en regel, at alle skal undervises i sin tro. Derfor er der ansat en muslimlærer på deltid, som udover Islamundervisningen også skal undervise i engelsk. Alle lærere skal på kursus i tre dage, som foregår på SLMS. Undervisningen bliver i klasserumsledelse og undervisningsmetoder. Det er godt at blive opdateret og være på kursus sammen som lærerstab.

Mens vi afventer en åbning af skolen, prøver vi i DK at tænke, som om skolen er kørende. Dvs. vi tænker i at indsamle midler og få flere medlemmer i Assist-Denmark. Banglakids er ny i organisationen Assist-Denmark og vi er taknemlige for, at vi blev spurgt om at være med.

På flere planer er det af stor betydning for Banglakids: Vi møder mennesker med samme vision om at hjælpe andre til en bedre hverdag, deler ideer og får inspiration, har en fælles medlemsskare som giver ret til § 12-aftalen med skattefradrag til bidragsyderne mm. Og der er virkelig brug for støtte og indsamlede midler, da ris og madvarer i det hele taget er steget voldsomt under coronakrisen. Det er hårdt for den enkelte bangladesher, men også kostskolens budget bliver presset, når skolen åbner. I en projektperiode må det godkendte budget ikke overskrides, men der findes nok en vej.

Det danske mindretal syd for grænsen, Flensborg Bangladeshkreds, driver genbrugsforretningen Banglashop og den bidrager med en stor del af økonomien, som vi er taknemlige for. Desværre er også den nedlukket grundet Covid-19. Hvis du i dit netværk vil gøre en ekstra indsats som ”ambassadør” for projektet, kan du opfordre dine venner til at betale for et sponsorbarn via www.assist-denmark.dk/banglakids TAK!

Tusind tak for al støtte, forbøn og opmuntring.

Vi lever i håbet – og i lyset af denne påskefejring, hvor det igen bliver forkyndt at ”Jesus er opstanden og lever i dag”!  

Glædelig Påske og kærlige hilsner

Banglakids