Den der venter på noget godt, venter aldrig for længe.

Julen 2020   Forventning!

”Ordet havde Livet i sig, og det Liv blev menneskers Lys. Lyset strålede midt i mørket, men mørket fik ikke bugt med det.” Johs. 1,4-5 

Fantastisk med Jesus som Livets Lys! Han er vores håb og trøst i denne uforudsigelige verden, vi lever i.

Det er faktisk lidt svært at skrive et nyhedsbrev fra Banglakids med den situation som projektet er i med en lukket skole.

Heldigvis er de ansatte positive og begyndt forberedelserne til det nye skoleår med elevoptag. Lærerne besøger familierne, som ansøger, for at undersøge familiernes forhold.  

Eleverne på SLMS, Saraswatipur Lutheran Mission School, bliver løbende kontaktet af deres lærere med hjælp til lektierne og motivation til læringen. Men det er ingen hemmelighed, at det er svært for både lærere og elever at holde gejsten. I BD er der meget få der har smartphones og computere, så kontakten er taletid eller sms, og i familierne er der kun én fælles telefon.

Alle elever har fået autopass, som betyder at de kan gå videre i næste skoleår uden en eksamen. Skoleåret går fra jan. – dec.

Vi arbejder på at sende lederen og nogle lærere på efteruddannelse i januar måned. Det forlyder at skolen kan åbne til februar, men ingenting er sikkert.

Vi ville gerne vise jer, hvordan børn og voksne hygger sig med julepyntning af deres huse og kirkerne i BD. Ofte er kirken slet ikke en kirkebygning, men en veranda hos præsten. Er der en kirkebygning, består den oftest af bambus og tintag.                     

Julepynten er papirsklip i silkepapir. Der klippes vimpler, der sættes på snor eller fine papirsklip, som ligner vores gækkebrevs-papirklip. Pynten limes fast med rislim på husenes mure både inde og ude. Rislim er kogte ris, der blandes med lidt vand og nulres i fingrene. Det klistrer og limer rigtig godt 😉

I landsbyen sættes en stjerne på enden af en høj bambusstang, så den kan ses langt væk. Ofte lejes der musikanlæg med mikrofon og højtaler, så alle, også naboerne, kan få glæde af julesalmerne og bibellæsningen. De kristne har lov til d. 24. og 25. dec. at synge højt og dele deres kristne tro. De giver den ikke for lidt – til daglig skal de høre på minareternes kald til muslimernes bøn.

Vi, i Banglakids, er utrolig taknemmelige for jeres støtte til projektet. Især er vi glade for jeres trofasthed nu, mens skolen er lukket. Det betyder virkelig meget, at der er grobund for at åbne skolen igen, når det bliver tilladt.

Se mere på www.assist-denmark.dk og vælg Bangladeshkortet. Meld dig gerne som medlem, klik på Bliv sponsor. Tak!                    

I ønskes alle en glædelig jul

og et velsignet nytår.

De bedste julehilsner

Banglakids, Anni Schrøder