Undervisning midt i corona-tiden

Vores gedeprojekt i Tharaka, Kenya, er godt i gang på trods af Corona. Vi gennemførte en Baseline undersøgelse, som bekræftede vores forståelse om den sociale kontekst som bønderne lever i. Det er sociale forhold som vi i Danmark har meget svært ved at sætte os ind i. Lars Frederiksen besøgte Tharaka i oktober måned, og kørte med vores venner ud i landdistriktet for at se hvordan børnene og forældrene lever. Der var 35-40 grader varmt og meget tørt lige før den korte regntid satte ind. Og når bilen ikke kunne køre længere på grund af vejforhold, så måtte de gennemføre den sidste strækning til fods. Nu er alle 200 bondefamilier udvalgt som skal være med i projektet og der er udvalgt 20 af de bedste, som skal være TOT’s. TOT’s betyder Train off Trainers. Disse skal gå foran hvad angår træning og uddannelse og videregive deres viden. På billedet nedenfor er TOT’s i gang med at blive undervist i hvordan de bedst giver deres evner og erfaringer videre til de 200 bønder/husholdninger, som skal have gavn af projektet. I sidste uge blev de 20 TOT’s så undervist i 5 dage – på et efter deres målestok – fint uddannelsescenter som hedder Isiolo Rangelands hotel. Her boede de i 5 dage med fuld forplejning.  Det meste af undervisningen foregår på kitharaka, som er det sprog de lokale behersker bedst. Nu er de er tændt til den nye opgave som ligger foran dem de næste ca 2 år. Målet med projektet er, at de 200 marginaliserede bondefamilier for øget deres levevilkår igennem bedre landbrugsdrift og gedehold.