Påske og nye iværksætteridéer

Selv om temperaturen i Mozambique har været helt perfekt, og solen har skinnet klart det meste af påsken, har det været en lille smule svært ikke at længes efter en dansk påskefrokost med familien på terrassen, når de sociale medier bugner med vidnesbyrd om forårssol og påskehygge. Men hav ikke ondt af os. Vi havde både sild og snaps på påskebordet, da vi havde besøg af svenske venner fra Maputo.

På WutomiAgri er vores 11 nye raske elever godt i gang. Vores lærere er meget seriøse og har defineret, hvilke erfaringer fra sidste år, de vil bruge som basis for forbedringer.

De nye iværksættere fra februar er alle besøgt, og de fleste er godt i gang. Nelsa fra den nyeste film slog benene væk under os. På kun to måneder har hun opbygget en stor kundekreds.

Mozambique 50+ ankom et par dage tidligere i år og havde derfor flere dage sammen med eleverne. Det var en succes for fællesskabet danskere og mozambiquere imellem.  50+erne færdiggjorde bl.a. det andet kyllingehus.

Traditionen tro var de tidligere elever, der stadig har god gang i deres forretninger med landbrug, inviteret med til årets dimissionsfest. De er både en enorm opmuntring for hinanden og for de nye iværksættere.

Her er det Aida fra 2017, der stolt fortæller sin historie. Aida mistede begge forældre tidligt, og da hendes onkel også døde, mens hun var vores elev, var hun tæt på at give op. Nu lever hun godt af sin kyllingeproduktion. I starten lejede hun en stald, men ud af sit overskud sparede hun op til selv at bygge kyllingehus – med gratis arbejdskraft fra sine kirkevenner.

Påskens gave er jo livet. Denne påske gav vi vores to lærere, skolemor og leder et iværksætterkursus i gave, som, siger de, allerede har fået betydning for livet. Ideen er selvfølgelig, at de skal bruge det i arbejdet på skolen, og lærerne skal give undervisningen videre til eleverne. Men kurset, Focus Business School er baseret på de bibelske værdier og principper for forretninger og iværksætteri og kaster et brugbart lys på livet generelt.

Vores svenske venner, der arbejder med at indføre kurset i Mozambique, kom de sidste to forlængede weekender forbi som gæstelærere.

Cyklonen Idai fylder meget i den daglige samtale her i Mozambique. Som vi skrev på Facebook for tre uger siden, valgte WutomiAgri Venskabsforening at støtte en lokal kirkes hjælpearbejde. Delegationen delte nødhjælp ud, hvor ingen andre endnu var nået frem. Da de modtog nyheden, at venner af WutomiAgri havde samlet 38.000 kroner ind, blev de begejstrede, da de så ville kunne genopbygge en stor landsbyskole. Om en god uge tager de igen af sted.

Assist, vores organisation holder årsfest i Randers den 6. maj, og vi er så heldige, at vi begge kan være med i år. Vi vil bringe nyt fra Mozambique og håber også at være heldige at møde mange af jer. Se invitationen her.

Varme hilsner – med stor tak  for tanker, bøn og opmuntrende ord! Vi har brug for jer!

Wutomi Genbrug i Grindsted får stadig flere kunder, og de fleste har stor ros til butikken. Her i Mozambique er vi fulde af taknemlighed for de midler, genbrugsbutikken skaber. Stor tak til jer, der knokler!

Kurt & Lisbet