Julebrev 2017

Kære venner af Saraswatipur Venskabsforening

”Subho Borodin” siger de ved juletid i Bangladesh. Det betyder ”Glædelig store dag!”

Den store dag (boro din) er Julen.

Og ja, ”den store dag” kan julen vel kaldes: Det er i hvert fald her det hele begynder. Her kommer Gud ind i verden gennem det lille barn i krybben. Det ser ret ubetydeligt ud, men det er verdens frelser som fødes.

I Bangladesh er den store dag Juledag, men hele natten forud festes der, i hvert fald nogle steder, ved at især unge går fra hus til hus og synger julesalmer. Ofte sidder de sammen og har en mikrofon og en højtaler, som sender julemusik ud over landsbyen, så alle kan høre at de kristne fejrer jul. Juledag i menighederne fejres med nyt tøj og julegudstjeneste og stor fællesspisning, krybbespil osv. Og mange steder giver de offentlige myndigheder et kvantum ris til hver menighed.

Med denne indledning vil vi gerne sige tak for støtte og forbøn til arbejdet i Bangladesh støttet gennem Saraswatipur Venskabsforening i 2017 – og Glædelig Jul!

Hvordan går det?

Stipendieprogrammet går godt. Det støtter 200 fattige skolebørn i 6.-10. klasse.

Det er rigtig vigtigt,at børnene får en solid skolegang. Programmet hjælper både med penge til ”privatundervisning” (som desværre er en nødvendighed), bøger og eksamensgebyr. Derudover støtter programmet moralsk og rådgivningsmæssigt og gennem samlinger for eleverne.

De børn som er kommet med i stipendieprogrammet lever i Bangladesh Lutherske Kirkes menigheder eller nabolag.

Pga. at Bangladesh Lutherske Kirkes menigheder er spredt over et stort geografisk område med mange politikredse, har de to medarbejdere i projektet, Mohesh og Dijen, et udfordrende arbejde. De skal følge op på alle rapporteringsforpligtelser over for de lokale myndigheder i politikredsene samt følge op på hver enkelt barn.

Desværre må vi se i øjnene at kostskolen ikke kommer i gang i januar 2018, som vi havde håbet på. Der er mange forhindringer, og hvornår det vil lykkes – og om det lykkes er stadig uklart.

Det store problem er at få projektbeskrivelsen godkendt hos myndighederne, så der kan gives tilladelse til indførsel af penge.

Fra bestyrelsens side vil vi gerne sige tak for den tillid, I givere viser os. Vi kan love, at vi gør alt, hvad vi kan for at leve op til denne tillid.

Samtidig vil vi gerne opmuntre alle med det faktum, at vi allerede på nuværende tidspunkt gør en forskel for 200 fattige børns og familiers liv liv gennem stipendieprogrammet.

Noter allerede nu Årsfest og generalforsamling d. 3/6 2018 i Kolding.

Du kan stadig nå at give en julegave til projektet. Hold jer opdateret på banglakids.dk

Guds fred og alt godt!
I ønskes en glædelig og velsignet Jul.

De bedste hilsner på bestyrelsens vegne Anni Schrøder