Tørke 2014

Nødhjælp til tørkeramte

I 2014 blev Sri Lanka ramt af akut tørke, der påvirkede omkring 1.8 millioner mennesker. Tørken var værst i de nordlige og østlige dele af Sri Lanka – de selv samme områder som stadig lider under eftervirkningerne af den 30 år lange borgerkrig. Ydermere var det ​de ​kystnære områder i nord og øst, som var de hårdest ramte i tsunamien i 2004.

LEADS har sammen med andre NGO’er arbejdet i disse områder med rehabilitering og udvikling gennem de seneste 5 år – men i øjeblikket er der et akut behov for nødhjælp. Tørken har blandt andet medført mangel på rent drikkevand, hygiejniske problemer og ødelagt landbrug. Den store mangel på vand medfører at priserne på vand siger, hvorfor de fattigste familier ikke har råd til at købe de dyrebare dråber.

Assist har derfor sammen med LEADS ansøgt DMRU (Dansk Missions Råds Udviklingsafdeling) om støtte til akut nødhjælp. DMRU har bevilget 196.706 kr. som vil gå til nødhjælp til 544 af de mest sårbare familier i tre af de hårdest ramte distrikter. Nødhjælpen består blandt andet af store vandtanke, madrationer, vanding af marker m.m.    

Hvordan gik det?

  • Fra midt i august til slutningen af november 2014 arbejdede LEADS med at nå ud til dem, der havde mest behov for hjælp.
  • I Kollonoci district fik 400 familier udleveret nødrationer bestående af bl.a. ris, sikker, dhal, tørret fisk, soya, te og mel
  • 38 vandtanke blev givet til Ampara district, hvor Distrikt Sekretariatet stod for at uddele dem til de mest trængende landsbyer, hvilket gav vand til 100 familier
  • 20 vandtanke blev uddelt i Moneragala district, hvilket gav vand til mere end 300 familier 
  • 44 vandtanke blev uddelt i Hambantota district, hvor mere end 3000 voksne og 900 børn fik adgang til vand
  • 10 vandtanke blev uddelt i Killinochi district, hvor mere end 5000 fik adgang til vand