Nye oversvømmelser

I slutningen af november 2011 blev Sri Lanka igen ramt af et voldsomt uvejr, som berørte mere end 66.000 mennesker.

Assist søgte derfor om penge til at hjælpe nogle af ofrene. DMR-U bevilligede 180.000 kr., så vores samarbejdspartner, LEADS, kunne formidle hjælp til et område, hvor ca. 20.500 mennesker var blevet berørt af katastrofen. LEADS arbejder i forvejen i området og kunne derfor hurtigt og effektivt mobilisere medarbejdere til opgaven. LEADS har arbejdet tæt sammen med de offentlige myndigheder i denne indsats.

LEADS sørgede for at ca. 2340 personer modtog nødhjælp i form af myggenet, hygiejne- og medicinsk udstyr samt nødlamper.

Beretning fra en af dem, der fik hjælp

Donsiyadonis Dassanayake fortæller: “Jeg er 80 år og har i mange år boet sammen med min kone på 70 og hendes søster på 65. Vi er alle tre blinde, men har langsomt lært at klare os selv. Da cyklonen ramte Sri Lanka, skete der store skader på vores hus. Regeringen har sørget for, at vi får hjælp til at reparere huset. Vores naboer har hjulpet os med mad. Men vi mistede mange af vores ejendele, som vi ikke har råd til at erstatte. Nu har LEADS sørget for, at vi har fået myggenet, nødlampe og medicinsk udstyr, som vi har desperat behov for. Vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi har fået”.