Rehabilitering 2011

Rehabilitering af intern fordrevne

I februar 2011 modtog LEADS 200.000 kr. til endnu et pilotprojekt. Rehabiliteringsprojektet er et svar på efterveerne af den lange borgerkrig og har til formål at forbedre vilkårene for internt fordrevne flygtninge.

Flygtning i eget land

I maj 2009 sluttede borgerkrigen mellem Sri Lankas regering og De Tamilske Tigre. Borgerkrigen efterlod et stort antal interne flygtninge. Op til 300.000 mennesker havde på daværende tidspunkt mistet deres hjem og boede i flygtningelejre. I dag bor ca. 20.000 af dem stadig i flygtningelejre og venter på at blive reintegreret i samfundet. Derudover overgav 11.000 Tamilske Tigre sig til hæren, som placerede dem i flygtningelejre.

Undervisning af rehabiliteringsofficerer

Rehabiliteringsbureauet under Forsvarsministeriet er ansvarlig for rehabilitering og reintegration af de, som nu er internt fordrevne. De står med en stor opgave og har nu spurgt LEADS om hjælp til træning af 60 rehabiliteringsofficerer.

De 60 rehabiliteringsofficerer vil modtage undervisning i psykologi med særligt henblik på at få en psykologisk forståelse for traumer og tragedier i forbindelse med krig. Formålet er at sikre en etisk rehabiliteringspraksis, som sikrer de internt fordrevnes rettigheder. Samtidig skal det også sikre en professionel og menneskelig reintegration af ofrene for borgerkrigen.

Projektforløb

Projektet løber frem til august 2012. Vi forventer, at 7.000 flygtningen vil få hjælp til igen at føle sig hjemme i deres eget land gennem projektet. Assist vil løbende følge projektet.