Jul i de varme lande

Så bliver det alligevel jul i år

For første gang har vi sendt volontører hjem med evakueringsfly, og vores julegæster kom hertil som evakueret fra Addis Ababa og på et hængende hår fra det nedlukkede Danmark. Ja, Omicron og borgerkrig i Etiopien har skabt drama, som nærmest er en julekalender værdigt. Men alt ender godt. Julefreden sænker sig.

Kompost

“Det kan da ikke være så svært!” Igennem tiden har mange forsøgt sig med den gode kompostløsning på WutomiAgri. Selv gik vi i gang med kompostbunken i skolens spæde start. Flere volontører er gået energisk til sagen, og et år var en hollandsk NGO inde over med et kompostkursus. Men vores stab har åbenbart svært ved at se fidusen. Nu går vi all in. Vi håber, at nye solide beholdere ved siden af grisene er en god strategi.

Decemberafgrøder

Når vi nærmer os jul, sætter varmen og skadedyrene for alvor ind. Derfor dyrker vi nu mere majs, sødekartofler, græskar, bønner og hvidløg. Tomatplanterne, der er en mere dyr, modstandsdygtig og varmeresistent sort, dyrker vi for tiden i vores nye drivhus. Og indtil videre ser indsatsen ud til at bære frugt.

Videohilsen fra os

Vores elever har nu kun et par måneder tilbage af deres ophold, og de er faktisk alle meget opsatte på at komme hjem at prøve kræfter med alt det, de har lært.

Mozambique 50+

I juli skrev vi, at vi håbede på en 50+tur til februar. Det kommer nok ikke bag på nogen, at også den er blevet aflyst.

Glædelig jul!

Onsdag morgen er vi alle på WutomiAgri samlet for at lovsynge, bede og lære fra Bibelen. I onsdags var det Zinaida, der gav os et ord med hjem på juleferie: Husk altid at have Jesus med i alt, hvad du gør – i forretninger, store beslutninger og i hverdagen. Så vil du nemmere opdage hans velsignelser. Tusind tak for den store opbakning, som vi mærker!

Kurt & Lisbet