Landmænd på udannelsestur

Gennem de sidste år har Assist (sammen med vores partner Why United), givet landmænd i Kenya de rette færdigheder inden for landbrug, og især inden for husdyrforvaltning. I september måned tog en gruppe landmænd kaldet TOT’er og gruppeledere på en uddannelsestur til Yatta Machakos County.

Her var Christian Impact Mission vært for vores team i 3 dage. Dette besøg havde til formål at transformere landmændenes sind og skabe en total tankegangsændring, da landmændene i Yatta havde anden viden. Yatta, i sammenligning med Tharaka, er mere tør og falder også ind under ASAL regionerne i Kenya. Landmændene blev uddannet i vandhøstning for både afgrøder og husdyr gennem vandpander, som også er gældende i Tharaka. Derfor behøver landmænd ikke at være afhængige af regnfodret landbrug. Uddannelses-undervisningen fokuserede hovedsageligt på bibelske principper og fortolkning af det samme i landmænds egne situationer. Det handler om at begynde i det små ved at bruge de lokalt tilgængelige ressourcer og på sigt vokse sig stor i det. Også at inkludere begge køn blev understreget i hele transformationsprocessen. Landmændene havde en chance for at besøge demonstrationerne i centrene og lokalsamfundets landbrug for selv at se ændringsniveauet og forbedringen af ​​levebrødet. Yatta-landmændene er specialiseret i franske bønner, chili, majs, kål, banan, søde kartofler, diverse frugttræer. Derudover bliver de ved at med at forbedre sig i lokale husdyrracer.

Efter rundvisningen fik deltagerne på teamet til opgave at udvikle handlingsplaner for sig selv og deres samfund. WHY United ser frem til at se disse handlingsplaner blive aktualiseret.