Landmænd på udannelsestur

Gennem de sidste år har Assist (sammen med vores partner Why United), givet landmænd i Kenya de rette færdigheder inden for landbrug, og især inden for husdyrforvaltning. I september måned tog en gruppe landmænd kaldet TOT’er og gruppeledere på en uddannelsestur til Yatta Machakos County.

Her var Christian Impact Mission vært for vores team i 3 dage. Dette besøg havde til formål at transformere landmændenes sind og skabe en total tankegangsændring, da landmændene i Yatta havde anden viden. Yatta, i sammenligning med Tharaka, er mere tør og falder også ind under ASAL regionerne i Kenya. Landmændene blev uddannet i vandhøstning for både afgrøder og husdyr gennem vandpander, som også er gældende i Tharaka. Derfor behøver landmænd ikke at være afhængige af regnfodret landbrug. Uddannelses-undervisningen fokuserede hovedsageligt på bibelske principper og fortolkning af det samme i landmænds egne situationer. Det handler om at begynde i det små ved at bruge de lokalt tilgængelige ressourcer og på sigt vokse sig stor i det. Også at inkludere begge køn blev understreget i hele transformationsprocessen. Landmændene havde en chance for at besøge demonstrationerne i centrene og lokalsamfundets landbrug for selv at se ændringsniveauet og forbedringen af ​​levebrødet. Yatta-landmændene er specialiseret i franske bønner, chili, majs, kål, banan, søde kartofler, diverse frugttræer. Derudover bliver de ved at med at forbedre sig i lokale husdyrracer.

Efter rundvisningen fik deltagerne på teamet til opgave at udvikle handlingsplaner for sig selv og deres samfund. WHY United ser frem til at se disse handlingsplaner blive aktualiseret.

Kommentér