Nyhedsbrev september 2019

Skab tryghed og glæde for et barn i Bangladesh!

Ting sker – 

vi kan hverken gøre fra eller til.
Vi har dog altid et valg
at lade som ingenting eller at handle?
Det er op til os selv. 
Tag små skridt det er det sikreste. 
Nogle gange er syvmileskridt nødvendige,
oftest er kærligheden et kald 
til at gøre det ene nødvendige!

Da uddannelse ofte er første skridt til en bedre fremtid, og da mulighederne for bangladeshiske børn ikke altid ligger lige for, besluttede en arbejdsgruppe at arbejde for genåbning af Saraswatipur Kostskole (1981 – 2015) i det nordlige Bangladesh. Skolens formål er at give børn fra underprivilegerede hjem en stabil dagligdag med kærlige voksne og uddannelse og oplæring i den kristne tro. Der samarbejdes med BLC (Bangladesh Lutheran Church), Den Lutherske Kirke i Bangladesh. Skolen er åben for dagelever fra ethvert trossamfund.

Historik

Tidligere udsendte til Bangladesh oprettede i januar 2016 en venskabsforening for kostskolen, Saraswatipur Venskabsforening (SVF). Venner og bekendte i Bangladesh gjorde det samme og samarbejdspartneren Saraswatipur Academy (SA) fik sin godkendelse januar 2017. 

Jublende glade blev vi, da godkendelsen til at starte skoleprojektet kom i november 2018. I februar 2019 blev der ansat skoleleder, lærere, husmor, kok og vagter/gartnere til skolen. Den 1. marts åbnede skolen med 37 elever og det tal er nu oppe på 53. I denne tre års projektbeskrivelse er der plads til 80 elever fordelt på 60 kostelever og 20 dagelever fra lokalområdet.

Betaling for et barn er 2800 kr. om året, der dækker undervisning, kost og logi, og medicin, hvis sygdom skulle opstå. Man kan selvfølgelig også støtte med mindre beløb.

Saraswatipur Venskabsforening er en del af hjælpeorganisationen
ASSIST  https://www.assist-denmark.dk/

For at opretholde retten til skattefradrag anmoder vi desuden om, at du vil oprette dig som medlem af Assist-Saraswatipur. TAK!

Vi bruger kun din mailadresse til udsendelse af nyhedsbreve og informationer. Tak fordi du læste brevet, og vi ser frem til, hvis du har muligheden, at vi sammen kan løfte i flok og hjælpe børn og unge i Bangladesh.

De bedste hilsner på vegne af SVF bestyrelsen, 

Anni Schrøder, anni@fleximontage.net  tlf. 2266 3824