En dag på WutomiAgri er aldrig kedelig

Tiden flyver afsted på WutomiAgri og vi har allerede været her i 2 uger. Vi synes tiden går super stærkt, men det betyder heldigvis at vi hygger os.  Hver dag er en ny dag her på skolen, og ingen er ens. Man forestiller sig hvordan dagen vil forløbe. Planter der skal vandes, dyr som skal passes, undervisning og andet praktisk. En dag på WutomiAgri er aldrig kedelig, der sker altid noget uventet, her bliver enten danset, sunget eller leget med både lærerne og eleverne. Der går ikke en dag uden grineflip og latter. Vi nyder det, og vi kan allerede mærke, vi kommer til at savne den gode stemning der er mellem eleverne, når vi smutter videre på vores rejse.  Eleverne har en masse sjove tanker, de synes blandt andet at det er vildt skørt, at vi aldrig har dræbt en kylling hjemme I Danmark.  Nu hvor vi lærer dem en masse, vil de også lærer os hvordan man dræber en kylling.  Nu for vi at se, om det bliver til noget…

Elever elsker at tage billeder.
Den populære klappeleg.

Onsdag stod på et nyt fag for eleverne ”informàtica”. Information om computerprogrammet ”Word” og generelt om hvordan man bruger en computer. Eleverne er delt op i 3 mandsgrupper, hvilket gør det nemmere for os og lærer dem det.  Vores tålmodighed blev dog sat lidt på prøve, da det var elevernes første gang. Første trin var at lære tasterne, her var den mest udfordrende knap, musen. Alle kom heldigvis igennem første time, dog er vi slet ikke færdige endnu, og der er stadig en masse ting at lære. Vi synes det er fedt er at være en del af undervisningen og kunne lære dem nye ting. Når tingene lykkedes på computeren, kan vi ikke holde vores jubel inde. Vi håber og kan allerede se fremskridt, men som skrevet før, så er eleverne rigtig gode og villige til at lære nye ting. Det skal nok blive godt.

Efter en vellykket undervisning er vi alle glade.

Skolen og naboerne var inviteret til stort festligt bryllup. Man var ikke i tvivl om hvor brylluppet blev holdt, 4 døgn med høj musik blev ikke til meget søvn i nabolaget. Sikke en oplevelse vi har fået med os. Det er ikke hver dag man oplever et afrikansk bryllup. Rundt om det fine bryllupsbord blev der spist med hænderne og åbnede sodavandsflasker med tænderne. Tallerkener blev fyldt op til kanten af ren gestus og kultur, så det gjorde vi også.  Vi kunne slet ikke spise det hele, men hurtigt spurgte de andre gæster om de måtte få vores rester. Det var en hyggelig aften med brudeparret, Gina, DJ(Ginas kæreste) og eleverne. Aftenen stod på en masse sang, musik og dans.

Til naboens bryllup med musik, sang og dans.

Denne uge står på technical week. Alle tekniske skoler i Mozambique har denne uge. Eleverne har hver deres område på skolen som de skal kunne fremvise og forklare. Det er en uge med evaluering, læring, fremtidsplaner og en masse sjove lege med lærer og elever. Vi ser frem til en rigtig god uge.

Tidlig morgen og Halton er fuld i gang med at vande.