Inocêncio Fêlêciano Matussê

Jeg hørte om WutomiAgri fra en god ven, der arbejder som tekniker inden for landbrugsområdet.

På dette kursus har jeg allerede lært meget om de bedste tidspunkter til at dyrke en del grøntsager. Det vidste jeg ikke noget om, inden jeg kom på WutomiAgri. Jeg vidste ikke engang, at vintertid er den mest optimale til de fleste grøntsager. Jeg kan godt lide, at jeg allerede har lært så meget. Indtil nu har vi også lært om, hvordan man bekæmper en del skadedyr og plantesygdomme.

Siden vi begyndte sidst i marts, er vi blevet introduceret til flere forskellige fag. Af dem har ”Dyrehold” fanget min opmærksomhed. Jeg elsker at passe grise og kyllinger, som jeg også gjorde derhjemme i familien, før jeg kom her. Jeg værdsætter meget den viden, jeg får fra faget nu.

I fritiden kan jeg rigtig godt lide at synge gospelsange sammen med mine skolekammerater.

Efter dette års skoleforløb har jeg planer om at producere kyllinger og grøntsager på min mark derhjemme. Jeg glæder mig til at kunne forbedre produktionen meget med mine nye kundskaber og erfaring. Det er tydeligt at se forskellen mellem undervisningen her på WutomiAgri og de andre skoler, jeg før har gået på. Jeg har før haft fag til generel læring om naturen, men de har aldrig givet nogen særlig brugbar viden. Her på skolen lærer og forstår vi derimod fra bunden, og vi lærer i praksis de bedste arbejdsteknikker og de fordele, det giver os, når vi udnytter vores nye fagkundskab.

Til sidst vil jeg gerne takke alle jer, der giver os her på skolen denne store chance for at få os en uddannelse. Kurset vil hjælpe mig til at kunne leve af landbrug i fremtiden, og jeg vil kunne hjælpe i min landsby. Jeg håber på en dag at kunne levere mine produkter til de store markeder.

Jeg er bare nødt til at takke de ansvarlige for skolen for muligheden for at kunne uddanne mig på dette område, som i fremtiden vil hjælpe mit samfunds udvikling af landbruget. Jeg vil gerne bede alle, der er en del af at hjælpe WutomiAgri, ikke at stoppe her. Jeg håber, I vil fortsætte med at gøre jeres bedste for os og for vores kommende venner, der prøver at udvikle Mozambique.

Inocêncio, April 2016