Dejlig velkomst til Mozambique

Efter en lang flyvetur, nåde vi endelig frem til Mozambique.  Der stod to glade ansigter og tog imod os med åbne arme, Lisbet og Kurt.  De første skridt på afrikansk jord ramte os med en hedebølge, trods at det er vinter og Lisbet gik med tørklæde og Kurt med lange bukser. Det tog 4 timer og køre til skolen fra Maputo. Undervejs fik vi spist på en lokal restaurant. Mega lækkert.  Vi fik handlet, som var i en oplevelse i sig selv. Der var højt musik, en dansende Lisbet og Kurt bag vognen. Vi viste ikke helt, hvad vi skulle gøre af os selv, da vi for første gang skulle handle stort ind uden mor og far. Det endte godt.

Efter en lang tur stod Gina og børnene med åbne arme og et kæmpe knus, vi kunne mærke at det var ret sted at være. Vi fik en rundvisning på skolen og fik hilst på alle eleverne.

 

Eleverne med deres fineste tøj ved første sammenkomst

 Efter 12 timers søvn var vi klar til vores første dag på WutomiArgi. Vi var meget spændte på hvad dagen vil bringe os. En lille præstation på portugisisk blev holdt foran eleverne, heldigvis var Gina tilstede for at hjælpe os. Hurtig blev vi sat i køkkenet med den søde, fantastiske, tålmodige køkkendame Alice. Kværnet peanuts, sprættede fisk og udhulede kokosnødder var dagens ret. 

Efter den daglige rutine, skal planterne passes kl. 16. Vi var hurtige færdige eftersom eleverne havde glædet sig hele dagen til at spille volleybold. Solen gik ned, og efter alle indtryk og nyt sprog var vi klar til gå tidlig i seng, godnat.

Ude i marken

Den første weekend hjalp Gina os med at tage den offentlige bus. Det var en oplevelse i sig selv, at side 24 mand i en 12 – mandsbus. Om søndagen tog eleverne os glædeligt med i kirke, hvor vi oplevede den ægte afrikanske stemning til Gudstjenesten. Langt men godt.

Nysgerrige, lærerige elever

Den første officielle uge er startet. Første engelsk undervisning blev skudt i gang, og eleverne var villige til at lære og tale engelsk. Allerede efter første undervisning begyndte eleverne ligeså stille at spørger ind til mere engelsk, og prøvede at snakke engelsk til os.    

Tirsdag stod på udflugt. Kurt kørte trucken, alle mænd bag i, også kørte vi ellers bare der ud af. En brasiliansk gårdejer ejede en kæmpe gård med både kødkvæg, geder, malkekøer og heste.  Bloggen var klar til at tage notater, og bogen blev fyldt. De havde en masse spørgsmål omkring sygdom, pasning, plejning, og en masse andre ting. Eleverne synes, det var lidt spændende inde ved køerne og fik krybet sig hurtigt ind i midten, når køerne kom lidt for tæt på. For nogle var det også første gang de så en hest. Da det blev tid til at malke fik eleverne lov til at komme helt tæt på, og se hvordan sugekopperne blev sat på patterne. Efter 3 timer på gården gik turen hjem ad igen.

Læring omkring foderet
Notater bliver skrevet på livet løs