Oversvømmelser 2017

Ratnapura rammes af oversvømmelser og jordskred

I slutningen af maj måned 2017 blev Sri Lanka igen ramt af voldsomme oversvømmelser og jordskred som følge af den årlige sydvestlige monsun.  Et af de værst ramte områder, Ratnapura, er et af de distrikter som LEADS og Assist har arbejdet i gennem flere år.

I Ratnapura var mere end 55.000 familier berørt af katastrofen. Fordi LEADS var til stede i området, allerede før katastrofen ramte, blev de med det samme bedt om at hjælpe med det, de kunne. De har derfor måttet sætte andre projekter på pause, for at tage sig af nogle af de mange akutte behov. Med hjælp fra private midler og andre internationale partnere (Bl.a. Oxfam Australia), har de uddelt mad og andre nødrationer, vand, hygiejne pakker, rengøringsudstyr m.v., ligesom de har gennemført psykosociale aktiviteter for berørte børn.

Stadig behov for hjælp

Familierne i de berørte områder er så småt ved at vende tilbage til deres hjem, og de har nu brug for hjælp til at komme på fode. Det er derfor med stor glæde, at vi kan fortælle, at det er lykkes Assist at få penge til at 

  • Sørge for mad til 90 familier der stadig bor i midlertidige lejre
  • Give 500 familier en pakke med basale køkkenredskaber, så de kan komme igang med at lave mad igen. 
  • Give 200 børn en skoletaske med det, der skal til for at de kan starte i skole igen. 

Indsatsen er støttet med lidt over 300.000kr af Danish Emergency Relief Fund (DERF). DERF er en ny nødhjælpspulje under DANIDA, der administreres af CISU i samarbejde med Save the Children og Start Network. Det er første gang Assist har søgt penge fra denne pulje, hvorfor vi er lidt ekstra glade for, at det lykkedes at få støtte til projektet.

Hvordan gik det?

I januar 2018 var Michelle og Henriette fra Assist på besøg i Ratnapura. Vi fik derfor mulighed for at besøge nogle af de landsbyer, der havde været oversvømmet. En gruppe kvinder fortalte os hvordan deres huse havde stået under vand og folk måtte kravle op på tagene for at komme i sikkerhed. De udtrykte stor taknemmelighed til LEADS for at give dem den nødvendige hjælp.

På billedet ovenfor ses en af de kvinder, hvis huse blev oversvømmet, og som har modtaget køkkenudstyr fra LEADS. Med udstyret kunne hun få gang i husholdningen igen, efter at have mistet indholdet i sit køkken.