Det dufter lysegrønt

Godt nok går de i Mozambique – modsat os – mod vinter. Men det er tid for vores gamle elever at starte nyt derhjemme, og det er tid for de nye elever at lære nyt på skolen. Og håbet er lysegrønt.

Dimissionsfesten for 4. elevhold i februar blev et brag af en dag. I år havde vi for første gang det fornemme besøg af 50+erne, og de gav højtideligheden lidt ekstra kolorit.
8 håbefulde elever drog hjem for at skabe liv og business gennem landbrug. Et ivrigt og udholdende hold har de været, og alle lovede at arbejde hårdt. Dog ”med hovedet først” – et ord som Bo fra 50+ gav dem med på vejen. Se mere fra dimissionsfesten →

glade grise og elever

Med 50+ i år fik vi grise og mennesker lært at bruge elhegn.

De nye elever indtog skolen den 11. marts. Eller, det vil sige… Cirka halvdelen ankom den planlagte dag. I år har vi satset hårdt på at få eleverne langt ude fra de landsamfund, hvor man visseligt lever af landbrug. Så må man åbenbart regne med, at der kan være mange grunde til ikke at dukke op. Og også i Udkantsmozambique er telefondækningen ringe, men takket Ginas snarrådige indsats kom eleverne hurtigt på plads. De 7 piger og 5 drenge er i gang, og Gina er meget opsat på snart at have fundet 2 ekstra drenge til erstatning af de oprindelige.

sponsor

Få en sponsorelev! Eleverne betaler 500 kr. for et skoleår. Selv om dette beløb knap kan dække en måned på skolen, kan vi ikke hæve egenbetalingen, da de forhold, vores elever kommer fra, ikke gør det muligt at betale den fulde pris.
Vi beder dig overveje, om du vil hjælpe et ungt menneske til at ændre sin fremtid. Som sponsor betaler man for skolematerialer, ekskursioner, kost og logi. Man får billede af og navn på sin sponsorelev – samt brev fra eleverne hver 6. uge, hvor de vil fortælle om oplevelser, læring og udvikling. Læs mere og opret dig her.

Edgar, vores nye landbrugsansvarlige og -lærer på fuldtid kan nu præsenteres. Han er 27 år og har 6 års teknisk landbrugsuddannelse fra to skoler i henholdsvis Namaacha og Chókwè. Edgar begynder næste uge.
Flere ved, at landbrugsdelen på skolen var et knap så opmuntrende syn, da vi kom i februar. Sara, der var landbrugsansvarlig, fik et knæk i forbindelse med graviditeten for knap to år siden, og vi har indset, at hun ikke kommer tilbage til sit oprindelige niveau. Vi har taget den konsekvens at lade hende blive i en mere praktisk stilling. Edgar tiltræder i stedet for vores to timelærere, men med det overordnede ansvar. Han skal også bo på skolen.

Edgar

Byggeriet går i gang i næste uge. Der er nu lavet kontrakt med en lokal murer, og de nye værelser samt leder- og gæsteboliger forventes færdige midt i oktober. Indtil videre er eleverne stuvet sammen på de eksisterende værelser, men Rogeiro, vores lokale tømrer, er ved at bygge senge, så i det mindste ingen skal sove på gulvet så længe. Det letter byggeriet en del, at Gina ikke blot har taget kørekort, men også nu er begyndt at køre bilen.

Vi ser frem til Venskabsdagen den 25. april. Her vil vi fortælle meget mere fra skolen. Har du ikke fået tilmeldt dig, så gør det nu. Vi håber på at se rigtig mange. Find invitationen her →

Med ønsket om en lysegrøn forårstid vil vi slutte.

Tak for bøn og opbakning. Arbejdet ville ikke være muligt uden støtte og engagement fra vores bagland.
Mange varme hilsner på vegne af WutomiAgri-teamet, Kurt og Lisbet

Skriv til venskabsforening@wutomiagri.dk, hvis du ønsker disse breve tilsendt på mail. Meld dig ind i vores Facebookgruppe, hvis du ønsker opdateringer oftere.