Assists udsendte på Sri Lanka

2020 har været et år som vi alle sent kommer til at glemme, og vi kommer ikke udenom at tale om COVID-19.
Da COVID-19 for alvor ramte Danmark i marts måned, blev danskere som bekendt kaldt hjem fra udlandet. Assists udsendte: Michelle, Jeanette og Henriette, valgte at vende tilbage til Danmark, sammen med Michelles familie, som havde boet på Sri Lanka siden 2018. Beslutningen blev taget i samråd med Leads’ CEO, der forudsagde, at COVID-19 ville føre til totalt udgangsforbud i Sri Lanka og et lukket luftrum. Han fik ret! To dage efter afrejse blev landet lukket ned – og det tog mere end 2 mdr., før der blev åbnet op igen. Det var en svær tid for Leads, hvor medarbejderne på hjemmefronten skulle kæmpe for at skaffe sig mad og kontanter, uden at måtte gå udenfor en dør – mens de på arbejdsfronten kæmpede for at hjælpe så mange som muligt under de svære omstændigheder. Michelle, der havde været udsendt som konsulent fra Assist til Leads, kunne afslutte sine arbejdsopgaver online. Det, som havde været det primære fokus for udsendelsen, var staff care (dansk: medarbejder omsorg). Det fokus blev ikke mindre vigtigt under nedlukningen.

Status på COVID-19 på Sri Lanka

Sri Lanka har været skånet for store udbrud af Corona. Først i august måned begyndte man at se stigende smittetal og egentlige masse-udbrud. Her fandt man bl.a. mere end 1000 smittede med forbindelse til én fabrik. Der er nu registreret i alt 38,059 smittede og 183 er døde af Corona. Testkapaciteten på Sri Lanka er dog væsentligt mindre end herhjemme, så det er vanskeligt at vide, hvorvidt tallene afspejler virkeligheden. Men det, der ikke er nogen tvivl om, er at Sri Lanka er ramt utrolig hårdt økonomisk. I slutningen af december planlægger man igen at åbne for turister, under meget regulerede forhold. Men efter 3/4år uden turisme, har tusinder mistet deres levebrød og håbløsheden breder sig.

Hvordan kan vi hjælpe?

Leads gør, hvad de kan, for dels at holde gang i de projekter der var planlagt før COVID-19 ramte, og dels at samle ind til nødhjælp til de familier og børn, der er hårdest ramt. De kører en kampagne lige nu, hvor de samler ind til at støtte børns skolegang, så selv de fattigste kan komme tilbage i skole, når de åbner igen i januar. Billederne nedenfor er fra Leads’ kampagne. 1000rs svarer til 32 danske kroner. Hvis du vil støtte indsamlingen, kan du indbetale et valgfrit beløb på MobilePay: 250364. Mærk: Julegave. Så sender vi det samlet afsted til Leads i januar måned.

Tusind tak for din støtte i 2020 – med DIN hjælp, kan vi gøre en forskel for Leads og for de mennesker, som de arbejder for at hjælpe.