Varme, venskabsforening og vilde volontører

Nåh ja, sommervarmen er nok lidt ustabil. Men det er venskabsforeningen og vores nye energiske volontører bestemt ikke. Mens undertegnede lidt forvirrede løber om kap med tiden for at blive klar til afrejse 6. september, arbejder venskabsforeningen og volontørerne, skolens personale og læringsivrige elever alle sammen støt og roligt frem mod vores fælles mål om en bæredygtig landbrugs- og iværksætterskole i Mozambique.

Sidste års elever fik hver et lån på 500 kr. til startkapital. Også i Mozambique er det en beskeden sum at bygge på, men Gina, vores skoleleder, beretter begejstret om succes og udvikling fra besøg hos de nye iværksættere.

Inocêncio, Josefina, Maura og Celestina sælger godt 100 kyllinger om ugen. Pigerne arbejder sammen, da de bor i samme område.

Det næste 50+hold er ved at blive sat. Vi har stadig ledige pladser, så kig ind på Moz50+ eller tag snak med os, hvis du overvejer at tage med. Vi skal blandt andet lave et smukt indgangsparti til skolen. Vi glæder os til for første gang at arrangerer en tur, hvor vi også får mulighed for at besøge vores hjem i Mozambique.

Simon og Simon tog midt i juli til Mozambique. De er allerede faldet godt til og har taget elever og personale med storm. Følg med i deres arbejde på ”Volontørerne fortæller”, hvor de hver uge vil skrive nyt fra skolen.
De næste tre uger holdes der folketælling i hele Mozambique, og alle elever drager hen for at lade sig indskrive, hver til sin by. Simon og Simon vil derfor have god tid til sammen med lærerne at eksperimentere med at udvikle landbruget og undervisningen. Derudover vil de bruge tid på gode billeder og film, så I herhjemme kan få bedre indsigt i hverdagen på skolen.

Genbrugsbutikken på Fælledvej åbner snart, men hvor snart er det store spørgsmål. Flere frivillige gør en kæmpe indsats for at blive færdige til åbning. Stor tak for det! Ombygningen og malerarbejdet er så godt som færdigt. Nu bygges der reoler og tøjstativer, og derefter skal butikken indrettes og varerne klargøres. Har du lyst at give en hånd med og til at være en del af arbejdsfællesskabet – enten ved at sælge, ved at hente og klargøre varer eller andet – er der brug for dig. Kontakt os meget gerne.
Ellers er der til stadighed behov for ting og sager at sælge.

Årsfesten i venskabsforeningen er rykket lidt frem, så vi kan nå at være med. Den 26. august er I derfor alle, medlemmer som ikke-medlemmer, inviteret til en festlig dag med god mad og hyggelige indslag. Vi håber på at se rigtig mange, så vi kan få sagt ordentligt farvel. Se invitationen her. Til årsfesten vil vi fortælle mere om vores arbejdsområder, og hvad vi konkret forventer os af de næste fire år. Vi vil også forsøge at gentage succesen fra sidste år med volontørernes rundvisning på skolen – live fra eftermiddagsvarmen.
Den 3. september kl. 10.30 vil vi ligeledes sige farvel, når Vestermarkskirken i Grindsted holder udsendelsesgudstjeneste. Også her er alle meget velkomne. Der vil være kaffe efter gudstjenesten.

Den enorme opbakning, vi mærker i forhold til at tage en ny tørn i Mozambique, gør os varme i hjerterne. Tak! Det er en uvurderlig støtte at være hjulpet på vej af forbøn og gode tanker.

Mange hilsener på vegne af WutomiAgri-teamet – med ønsket om en VARM sensommer,
Kurt og Lisbet Terp