Grønne forårshilsener

GLÆDELIG PÅSKE – fra alle os i WutomiAgri!

Det er en fornøjelse at skrive nyhedsbrev, når vi har nok af gode ting at fortælle. Mens vi i Danmark – med lammekølle og påskeæg – fejrer håbet om evigt liv, fejrer vi derudover i Mozambique, at nye unge på WutomiAgri lige nu får øje på håbet om et bedre liv for dem selv og deres kommende børn.

Det sjette elevholds dimission i februar blev en smuk og festlig ceremoni. Med sang, dans og gribende drama markerede de seks dimittender, at de var klar til hårdt arbejde, sejre og udfordringer som iværksættere.

I år fik vi via en gave fra Danmark mulighed for at hjælpe de nye landmænd på vej med et lille tilskud til opstart af kyllingeproduktion.

Generalforsamlingen i den mozambiquiske forening løb også godt af stablen. Der er stadig meget at arbejde med i forhold til opnå et velfungerende samarbejde om dynamisk foreningsarbejde, men der er gode intentioner.

Terps er igen på vej til Mozambique. I vores danske styregruppe har vi brugt meget tid på det store spørgsmål: Hvordan bliver projektet i Mozambique helt bæredygtigt? Skolen kører nu stabilt, men for at komme dertil, hvor den lokale forening i Mozambique selvstændigt driver arbejdet – og hvor størstedelen af eleverne vender hjem som iværksættere – kan vi se, at det er tid til anden omgang med en fuldtidstørn i Mozambique.

Ungt team har skudt skoleåret godt i gang. Da vores budget for skolens drift og lønninger er stramt, kan vi kun holde på idealistiske lærere, der tror på og har råd til at vente på fremgang i skolens produktion. Vi har derfor måttet tolerere, at flere gode lærere er rejst. I år er vi opmuntret af at se et dynamisk hold af unge lærere tage imod de nye elever.Med glæde kan vi fortælle, at mange foranstaltninger nu er faldet på plads, så vi den 6. september kan rejse til Mozambique for godt 4 år.

Vores skoleleder, Gina, fortalte på vores sidste skype-møde om, hvordan nye pædagogiske koncepter, som hun lærte på Diakonhøjskolen og nu har sat i værk, fungerer overraskende godt for både elever og lærere.

50+turen blev igen i år en super oplevelse. Vi var sammen med en gruppe ihærdige 50+ere, der snildt fik repareret, malet og bygget møbler til de nye elevværelser og butik på WutomiAgri. Læs deres rejsedagbog eller meld dig til turen i 2018 på moz50plus.com. Vi vil gerne have sat holdet, inden vi rejser af til september.

Hvordan går det med genbrugsbutikken? Sådan har mange spurgt den sidste tid, og nu kan vi endelig svare, at vi har fundet de helt rigtige lokaler – og til en fornuftig pris. Genbrugsudvalget fra venskabsforeningen har arbejdet ihærdigt med at få lavet en god kontrakt, og nu arbejdes der hårdt med istandsættelsen. Derfor inviteres alle – både jer, der har mulighed for at hjælpe til, og jer, der kun er nysgerrige – til et orienteringsarrangement på fredag d. 21. april kl. 14.30 på Fælledvej 7 i Grindsted. Der vil være kaffe på kanden.

Vi er fulde af taknemmelighed for den store interesse, opbakning, hjælp og økonomisk støtte, som vi oplever i forbindelse med arbejdet. Tak!  Uden dette var WutomiAgri aldrig kommet så langt.

Mange varme forårshilsener på vegne af WutomiAgri-teamet – med ønsket om en velsignet påske,

Kurt og Lisbet Terp