Glædelig jul fra alle os i WutomiAgri

GLÆDELIG JUL!

Sidste år startede jeg, Lisbet, julemåneden i Mozambique. I år har vi begge fysisk været hjemme i Danmark, men i ekstra tæt kontakt med teamet omkring WutomiAgri i Mozambique.

Glade volontører har været et opmuntrende pust for skolens elever og medarbejdere.

volontorer

Anne og Cecilie gav deres hjælpende hænder i september og det meste af november – både til en praktisk tørn, undervisning og opbakning. Læs mere i deres breve her. Anne og Cecilie blev begge noget ramt af sygdom, men tog alle udfordringer i stiv arm!

Glade grise blev et af volontørernes produkter. Anne og Cecilie gik foran for at udvide indhegningen, og de fik med hjælp fra bestyrelsen skaffet et passende batteri, så grisene nu atter kan snaske rundt og gøre jorden god.

kyllinger

Eleverne 2016 har været yderst læringsparate.  De fik en forrygende start med Clarícia som energisk lærer, der desværre meddelte i september, at hun måtte flytte på grund af hendes mands nye job 300 km nordpå.

Vores anden landbrugslærer var ikke fagligt kompetent til at fortsætte efter sin prøvetid, men heldigvis kom en habil agronomistuderende i praktik, så vi ikke var helt uden lærere, indtil to nye kunne starte i november. Det tegner til, at de begge er nogle dygtige lærere, der kan give eleverne en solid afslutning på skoleåret.

gina

Gina fødte en datter midt i november – noget før forventet. Det var planlagt, at Clarícia skulle overtage en del af Ginas administrative opgaver, men på dette område har den mozambiquiske bestyrelse vist en handlekraft ud over al forventning. De kører skolen fint videre, så der er udsigt til, at vi klarer den, indtil Gina er tilbage efter barsel sidst i januar.

Ellers er bestyrelsen i gang med at rekruttere de nye elever, der skal starte midt i marts. Vi glæder os til forhåbentligt at opleve et stabilt skoleår i 2017 uden udskiftninger af lærere og fravær af skoleleder.

Det næste 50+team har lige haft et hyggeligt første møde. Vi ser frem til at tage dem alle med til WutomiAgri, hvor vi denne gang skal lave møbler til de nye elevværelser. Følg os på turen her fra 19. februar.

salat

Venskabsforeningen begejstrer os også! Siden god opbakning i oktober til opstart af genbrugsbutik har en lille gruppe arbejdet hårdt med de praktiske indledninger. Butikken kommer til at ligge i Grindsted, og vi glæder os til at løfte sløret for den endelige adresse samt at påbegynde klargøringen af lokalerne i starten af det nye år.

Det kan være svært at fordøje, at vi danskere atter i år forøger juleforbruget, mens den økonomiske situation i vores andet land gør det vanskeligt for almindelige mennesker at få mad nok på bordet til ikke at gå sultne i seng.

Dette motiverer os dog også til at knokle videre med WutomiAgri, da landbrug og iværksætteri er rigtig gode bud på at knække fattigdomskurven i Mozambique. Stor og ydmyg tak til alle jer, der støtter op om dette arbejde! Uden jeres opbakning var denne skole aldrig blevet til glæde og gavn for mennesker i Mozambique.

Mange varme julehilsner på vegne af WutomiAgri-teamet – med ønsket om et velsignet nytår,

Kurt og Lisbet Terp