Rapport fra Kanana gadebarnscenter

Massevis af kærlige hilsener og de bedste ønsker til Jer alle. Som komite for dette projekt vil vi gerne udtrykke vor dybeste anerkendelse og tak overfor Jeres store arbejde til vores nation.

Vi har det godt alle sammen,  børnene og mødrene har det godt på trods af de drastiske vejrforandringer, vi har. Det er årsag til en masse forkølelse og feber for nogle af børnene, men er ikke alt for slemt.

Kærligheden og harmonien på Kanana

En af de anerkendende attituder, der kommer til udtryk gennem Kanana børnenes liv er den harmoni og indbyrdes kærlighed, de deler sammen. Vi lægger mærke til dette aspekt fordi, hvert barn bliver taget hånd om af forskellige mødre, men når de kommer til centret ser vi en ånd af enhed, kærlighed og fællesskab mellem dem alle.

Den 1. Juni, børnenes dag, er et af de mest frydefulde øjeblikke, de har, da der bliver lavet en børnenes fest for dem.

Dette år fik centerets børn en chance til at invitere en ven til at være med til dette års begivenhed, hvilket også fik dem til at føle sig mere beæret.

De blev underholdt med mange lege og underholdning, og det var en virkelig vigtig tid for hver eneste barn. Denne del af festen endte på en følelsesmæssig måde, idet glædestårerne fik frit løb ved nogle af børnene, da de fik små gaver og et anerkendende ord.

Involveret i samfundsarbejde

Den 6. Juli havde mødrene og børnene det privilegium at være involveret i det kommunale samfundsarbejde, nemlig vejrengøring. Denne plan om at mobilisere alle dem, der boede omkring lokalt til at gøre rent i buskene omkring vejene, var lavet af de lokale myndigheder. Disse buske var skjulesteder for banditter, når der var mørkt, så mødrene og børnene greb chancen for at være med i arbejdet med stor glæde, idet de så det som en stor chance til at gøre en forskel i nabolaget som en institution.

Skole

Børnenes engagement på Kanana Centrale Skole er en stor hjælp for dem. Vi ser en stor psykologisk udvikling for de fleste af dem. De er mere modtagelige og deltager oftere med stor interesse.

Vi beder om meget forbøn for Atalia, vores lærer. Hun har ikke været rask her på det sidste, og hun klager over brystsmerter og hoster ofte voldsomt. Sygeplejerskerne på klinikken har ikke rigtig sagt noget om, hvad hun fejler.